Μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνε. Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση, σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφορικά με τα όσα είπαν σήμερα Κωστής Χατζηδάκης και Γιάννης Οικονόμου για την efood

«Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με το θέμα της e-food», αναφέρει σε δήλωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές  πλατφόρμες».

Η ΝΔ στηρίζει την εργοδοτική αυθαιρεσία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «θυμίζει» τη «σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη που αναφέρεται σε «αυτοαπασχολούμενα παιδιά»», για να τονίσει: «Ούτε «αυτοαπασχολούμενοι» είναι ούτε «παιδιά». Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «τη στιγμή που άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία».

Υπογραμμίζει δε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει». «Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση», σχολιάζει.

Δεν έχει καμία σχέση με το νόμο – Αθέμιτη πρακτική

«Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το efood με τον νόμο. Ο νόμος αυτός προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης χαρακτηρίζοντας «αθέμιτη πρακτική του efood» τη μετατροπή των διανομέων με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας σε αυτοαπασχολούμενους.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης «υπήρχε συγκεκριμένη νομοθεσία και επί Τσίπρα που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές, είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. Αυτό δεν το αλλάξαμε. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ισπανία».

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση εξετάζει να κατατάξει το σύνολο των διανομέων αποκλειστικά σε καθεστώς εξαρτημένης εργασίας χαρακτήρισε δύο διαφορετικά πράγματα την επιλογή της efood -κάνοντας λόγο για αθέμιτη και άδικη πρακτική- και το θεσμικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους στο delivery.

«Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, έχει ενισχύσει και έχει αναβαθμίσει και την προστασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr