Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική - Εντυπωσιακή καταιγίδα στον Θερμαϊκό - Σύννεφο κάνει «βουτιά» στη θάλασσα

Χαλκιδική – Εντυπωσιακή καταιγίδα στον Θερμαϊκό – Σύννεφο κάνει «βουτιά» στη θάλασσα

Ένα σύννεφο που κάλυψε τον ουρανό και φαινόταν διά γυμνού οφθαλμού σε κοντινή απόσταση από το έδαφος, προκάλεσε πολλές συζητήσεις

Κάμερα κινητού τηλεφώνου κατάφερε να αιχμαλωτίσει ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, όπου σύννεφο μοιάζει να βουτάει στη θάλασσα.

Είναι μεσημέρι Σαββάτου (18-09-2021), όταν εκδηλώνεται το δυνατό μπουρίνι που χτύπησε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Ένα σύννεφο που κάλυψε τον ουρανό και φαινόταν διά γυμνού οφθαλμού σε κοντινή απόσταση από το έδαφος, προκάλεσε πολλές συζητήσεις αλλά και έκπληξη σε κατοίκους και λουόμενους που εκείνη τη στιγμή ήταν στις παραλίες.

Το εντυπωσιακό θέαμα κατάφερε να αιχμαλωτίσει με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου, αναγνώστης της Voria.gr:

Η εξήγηση των μετεωρολόγων

Τι ακριβώς ήταν αυτό το φαινόμενο, εξήγησε στο GRTimes, o μετεωρολόγος του northmeteo.gr Σταύρος Κέππας: «Πρόκειται για ένα Shelf Cloud. Ουσιαστικά δηλαδή, για ένα φαινόμενο που το συναντάμε μπροστά από ένα σύστημα καταιγίδας ή συμπλέγματος καταιγίδων, όταν ένα έντονο καθοδικό ρεύμα αέρα μέσα από την καταιγίδα, κατέρχεται προς την επιφάνεια της γης και εκτοπίζει απότομα θερμές αέριες μάζες προς τα πάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέππας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην αμμοθύελλα που έπληξε περιοχές της Χαλκιδικής κατά την διάρκεια του φαινομένου, ο Σταύρος Κέππας συμπληρώνει ότι «ουσιαστικά αυτή προήλθε εξαιτίας του έντονου καθοδικού ρεύματος στο οποίο αναφερθήκαμε ήδη. Ήταν ιδιαίτερα ισχυρό και βρήκε βεβαίως ξηρά εδάφη (καθώς δεν είχε βρέξει τις τελευταίες ημέρες, οπότε σηκώθηκε κονιορτός). Κάτι ανάλογο είδαμε και στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Το συναντάμε μετά από ξηρασία και ισχυρό μπουρίνι με έντονο καθοδικό ρεύμα».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024