Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τον κ. Μητσοτάκης δεν τον ενδιαφέρει η μεσαία τάξη αλλά «τον ενδιαφέρει να ακουμπήσει μια μικρή μειοψηφία, το περιβάλλον του, τους ανθρώπους με τους οποίους συναστρέφεται».

Υπέρ της κατάργησης του φόρου για γονικές παροχές σε περιουσίες μέχρι και 200.000 – 300.000 ευρώ τάχθηκε ο κ. Τσίπρας απαντώντας στην ερώτηση του Οικονομικού Ταχυδρόμου και της Ελένης Στεργίου.

Τον ενδιαφέρει μια μικρή μειοψηφία

Ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς γιατί αντιδρά στην κατάργηση του φόρου της γονικής παροχής που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για περιουσίες ως 800.000 ευρώ και γιατί επιμένει στο ότι αφορά τους πλούσιους αλλά και στο ποιο πλαφόν θα έβαζε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τόνισε:

«Αν επρόκειτο για 200.οοο, 300.000 δεν τίθεται ζήτημα. Εδώ το πλαφόν πάει από τα 150.000 στα 800.000 ευρώ.» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι τον κ. Μητσοτάκης δεν τον ενδιαφέρει η μεσαία τάξη αλλά «τον ενδιαφέρει να ακουμπήσει μια μικρή μειοψηφία, το περιβάλλον του, τους ανθρώπους με τους οποίους συναστρέφεται».

Εμείς θα βλέπαμε τη δυνατότητα για οικονομική στήριξη σε κάποιο γονιό που θέλει να βοηθήσει τα παιδιά του τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εμείς θα βλέπαμε να πάει το ποσό στις  200 – 300 χιλιάδες… Αλλά στα 800.000;».

Πρέπει να επιλέξεις ποιους θα ικανοποιήσεις

Από εκεί και πέρα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η διαρκής μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων αφορά αυτούς που έχουν πολλά κέρδη. Ο Μπάιντεν στις ΗΠΑ βλέπει ότι πρέπει να φορολογήσει τους πλούσιους και να στηρίξει τη μεσαία τάξη. Πρέπει λοιπόν να επιλέξεις ποιους θα έχεις ικανοποιημένους. Αν θα έχεις τους πολλούς ή τους λίγους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει την επιλογή του».

Αναλυτικά η ερώτηση της Ελένης Στεργίου:

«Κύριε πρόεδρε.
Η κατάργηση της γονικής παροχής δεν αφορά μόνο ακίνητα αλλά και μετοχές και εισφορά σε χρήμα έως και 800 χιλιάδες ευρώ. Γιατί δηλαδή είναι κακό να μην υπάρχει φόρος για έναν γονιό που θέλει να δώσει στο παιδί του περιουσία 160 ή 200 η 300 χιλ. Ευρώ; Γιατί σκοπίμως επιμένετε ότι το μέτρο αφορά τους πλούσιους κι όχι τους χιλιάδες που έχουν μια μικρή η μεσαία περιουσία; Δεν γνωρίζετε πόσο σημαντικό στοιχείο είναι στη μεσαία τάξη η αλληλεγγύη των γονιών προς τα παιδιά τους;
Επίσης εσείς ποιο πλαφόν θα βάζατε;»

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η απάντηση είναι σαφής. Αν επρόκειτο για 200.οοο, 300.000 δεν τίθεται ζήτημα. Εδώ το πλαφόν πάει από τα 150.000 στα 800.000 ευρώ. Τον ενδιαφέρει να ακουμπήσει μια μικρή μειοψηφία, το περιβάλλον του, τους ανθρώπους με τους οποίους συναστρέφεται.

»Έχετε δίκιο για τη θέληση ενός γονιού να στηρίξει το παιδί του. Εμείς θα βλέπαμε τη δυνατότητα να πάει το ποσό στις  200 – 300 χιλιάδες… Αλλά στα 800.000;

»Η διαρκής μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων αφορά αυτούς που έχουν πολλά κέρδη. Ο Μπάιντεν στις ΗΠΑ βλέπει ότι πρέπει να φορολογήσει τους πλούσιους και να στηρίξει τη μεσαία τάξη. Πρέπει λοιπόν να επιλέξεις ποιους θα έχεις ικανοποιημένους. Αν θα έχεις τους πολλούς ή τους λίγους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει την επιλογή του».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr