Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι διάσημοι αρχίζουν να αποχωρούν από τα social - Μπρίτνεϋ Σπήαρς, Λάνα ντελ Ρέι κι αυτή είναι η αρχή...

Οι διάσημοι αρχίζουν να αποχωρούν από τα social – Μπρίτνεϋ Σπήαρς, Λάνα ντελ Ρέι κι αυτή είναι η αρχή…

Φαίνεται πως είναι η νέα τάση και δεν μπορούμε να πούμε πως δεν το βλέπαμε να έρχεται...

Μια νέα συζήτηση στα social media ανοίγει τις τελευταίες ώρες μετά τις αποφάσεις των τραγουδιστριών Lana Del Rey, Lorde και Britney Spears να απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους σε αυτά.

Προετοιμάζοντας την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της μέσα στη χρονιά, “Blue Banisters”, που κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου, η Lana Del Rey γνωστοποίησε ότι «φεύγει» από τα social media.

«Γεια σας παιδιά, ήθελα απλώς να σας ενημερώσω ότι αύριο θα απενεργοποιήσουμε τους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» σημείωσε σε μήνυμά της στις 11 Σεπτεμβρίου μέσω βίντεο, προσθέτοντας πως «αυτό συμβαίνει επειδή έχω τόσα ενδιαφέροντα και άλλες δουλειές που απαιτούν ιδιωτικότητα και διαφάνεια».

Η 36χρονη τραγουδίστρια εξήγησε πως είναι ακόμα «πολύ παρούσα» και της αρέσει αυτό που κάνει.

«Είμαι απόλυτα εδώ για τη μουσική» τόνισε η Lana Del Rey.

«Αυτή τη στιγμή, νομίζω πως θα κρατήσω τον κύκλο μου λίγο πιο κοντά και θα συνεχίσω με το να αναπτύξω κάποιες άλλες δεξιότητες και ενδιαφέροντα. Και πάλι, είμαι πάντα εδώ, ετοιμάζοντας δίσκους και στο μεταξύ ζώντας τη ζωή μου.

Συνεπώς, απόλαυσα πραγματικά το να μοιράζομαι όλα αυτά τα μικρά στοιχεία μαζί σας και είμαι πραγματικά ευλογημένη. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ και αποσυνδέομαι».

Η σιωπή της Britney

Λίγες μέρες αργότερα, μετά τη δικαίωση στη διαμάχη με τον πατέρα της για το καθεστώς νομικής κηδεμονίας της, και τον αρραβώνα της με τον Sam Asghari, η ποπ σταρ Britney Spears απομακρύνθηκε από τα social media στις 14 Σεπτεμβρίου, με πηγή από το περιβάλλον της να δηλώνει στο Page Six ότι «η σιωπή είναι πολύ δυνατό μήνυμα» και να διευκρινίζει πως η απόφαση αυτή ήταν αποκλειστικά δική της.

Δεν είχαν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από την ανάρτηση με το εσώρουχό της στην οποία έγραφε: «Έτσι είναι τα οπίσθιά μου χωρίς φίλτρα».

Και η Lorde «την κάνει»

«Συνειδητοποίησα ότι προσπαθούσα να βρω μια αστεία λεζάντα στο Instagram και να κάνω μια φωτογραφία μου να φαίνεται cool, ελπίζοντας πως θα συγκεντρώσω ένα συγκεντρωμένο αριθμό likes» εκμυστηρεύτηκε το φετινό καλοκαίρι η τραγουδίστρια Lorde για την επιλογή της να «αναχωρήσει» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρόλο που μερικές φορές επιστρέφει στον λογαριασμό της στο Instagram.

Μιλώντας στο «The Zane Lowe Show, για το νέο της άλμπουμ «Solar Power» που κερδίζει εντυπώσεις κι ακροάσεις τη φετινή χρονιά, η Lorde, ξεκαθάρισε πως δεν είναι ένα κορίτσι που μαζεύει ένα μάτσο likes.

Κάποιοι μπορεί να εκτιμήσουν πως οι κινήσεις αυτές συνιστούν έναν ακόμα τρόπο για να κερδίσει ένας σταρ λίγη ακόμα δημοσιότητα, λειτουργώντας ως αντι-σταρ.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο αντίδρασης, οι Lana Del Rey, η Lorde και η Britney Spears, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, δημιουργούν ένα ρεύμα που μας καλεί να σκεφτούμε πόσο αποπροσανατολιστικά λειτουργούν στην εποχή μας τα social media για τη μουσική -και όχι μόνο- επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο.

Μακριά από την τοξικότητα, τις αλγοριθμικές συμβάσεις και την πολιτική ορθότητα που διέπει τον τρόπο λειτουργίας τους σε πολλές περιπτώσεις.

Θα υπάρξουν άλλες και άλλοι, διάσημοι και μη διάσημοι, που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτών των γυναικών;

Σύμφωνα με ένα κλισέ, ο χρόνος θα δώσει την απάντηση.

*Με πληροφορίες από την Athensvoice.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024