Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Χάγης - Ανέθεσε στην Αμάλ Κλούνεϊ θέση ειδικής συμβούλου για τη σύρραξη στο Νταρφούρ

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Χάγης – Ανέθεσε στην Αμάλ Κλούνεϊ θέση ειδικής συμβούλου για τη σύρραξη στο Νταρφούρ

Η Αμάλ Κλούνεϊ σύμβουλος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για το Σουδάν

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) ανέθεσε σήμερα στη δικηγόρο Αμάλ Κλούνεϊ, τη σύζυγο του Αμερικανού ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, τη θέση της ειδικής συμβούλου για τη σύρραξη στο Νταρφούρ του Σουδάν.

Η διακεκριμένη προασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε, κατά το παρελθόν, ασχοληθεί με πολλές υποθέσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, το μοναδικό δικαστήριο όπου δικάζονται εγκλήματα πολέμου.

Η αποστολή της, που επικεντρώνεται στο Νταρφούρ, βρίσκεται μεταξύ των χαρτοφυλακίων που έχει ορίσει o εισαγγελέας του ΔΠΔ, Καρίμ Καν, ένα Βρετανός, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που υποδέχομαι μια τέτοια ομάδα ειδικών και τους ευχαριστώ που δέχθηκαν να εργαστούν στο πλευρό μου ως ειδικοί σύμβουλοι», δήλωσε ο Καν, επισημαίνοντας πως τα 17 μέλη της ομάδας του προέρχονται «από διαφορετικές περιοχές του κόσμου, με μια ποικιλομορφία στην κουλτούρα, τις γλώσσες και το γένος».

Να σημειωθεί πως και ο σύζυγος της Αμάλ Κλούνεϊ, ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, είναι γνωστός για τη δέσμευσή του στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Νταρφούρ.

Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν λόγο για 300.000 νεκρούς και 2,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους σε αυτή τη σύρραξη, που ξεκίνησε το 2003.

Η Αμάλ Κλούνεϊ είχε εκπροσωπήσει θύματα του Νταρφούρ σε μια ακροαματική διαδικασία του ΔΠΔ σε βάρος του Αλί Κουσαΐμπ, του αρχηγού της Janjaweed, μιας ένοπλης οργάνωσης που δημιούργησε η κυβέρνηση.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024