Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυπριακή Βουλή - Εζησε μέρες... Χρυσής Αυγής με τους βουλευτές του ΕΛΑΜ

Κυπριακή Βουλή – Εζησε μέρες… Χρυσής Αυγής με τους βουλευτές του ΕΛΑΜ

Αναφορές στα «σοβιετικά πανεπιστήμια» και την «προσωπογραφία ενός μεγάλου δημοκράτη, του Λένιν» έκαναν βουλευτές της... κυπριακής Χρυσής Αυγής για να απαντήσουν στις κατηγορίες περί υμνητών του Γρίβα, της ΕΟΚΑ Β και του Χίτλερ και οπαδών του εθνικοσοσιαλισμού.

«Αναψαν τα αίματα» κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Κύπρου για την πρόταση αναβολής των δημοτικών εκλογών και επέκταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων τοπικών αρχών μέχρι τις Ευρωεκλογές του 2024.

«Οι υμνητές του Γρίβα»

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι «εάν ήθελε ο συνταγματικός νομοθέτης να δώσει δικαίωμα σε εμάς να γίνονται εκλογές όποτε θέλουμε, θα το έκανε, όμως δεν το έκανε».

Οταν ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μεταξύ άλλων είπε ότι «είναι εκπληκτικό να ακούς από αυτό το βήμα αφενός μεν μαθήματα δημοκρατίας, τουλάχιστον όσον αφορά στο ΔΗΚΟ εμείς υπερασπιστήκαμε με το αίμα μας τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο, αλλά είναι εκπληκτικό να ακούς και να εντοπίζεις άγνοια για το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν γίνεται μνεία στις δημοτικές εκλογές στο Σύνταγμα».

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, είπε ότι «είναι κατανοητό ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο μετά την καταδίκη στην Ελλάδα να προσπαθεί να καμουφλάρεται και να υποκρύβει αυτό που είναι. Αλλά να φτάνει στο σημείο να μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας είναι πραγματικά εξωφρενικό. Οι υμνητές του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β, οι οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού και υμνητές του Χίτλερ».

Πρόσθεσε ότι μιλάει συνειδητά και τεκμηριώνονται όλα από τα γεγονότα, κάνοντας αναφορά σε ναζιστικούς χαιρετισμούς για βουλευτή που δεν κατονόμασε αλλά υπάρχει η φωτογραφία του.

Ο Λένιν

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι επιλεκτική η ευαισθησία του ΑΚΕΛ για τη δημοκρατία και θυμίζω πως την περίοδο διακυβέρνησης του μακαρίτη πλέον Δημήτρη Χριστόφια διώχθηκαν εκπαιδευτικοί για τις θέσεις τους. Διώχθηκε εκδότης σατιρικής εφημερίδας για την κριτική της στην κυβέρνηση. Είναι απορίας άξιον που ακριβώς έχουν μάθει και που έχουν εκπαιδευτεί για τη Δημοκρατία. Στα σοβιετικά πανεπιστήμια μήπως;

»Από την άλλη, εμείς σαν ΕΛΑΜ πιστεύουμε στην ελληνική ιστορία εκεί που γεννήθηκε η Δημοκρατία.

»Για τα τελειώνουμε με την αναφορά για τις φωτογραφίες. Εχουμε και εμείς, εδώ είναι ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ με τη σημαία του ψευδοκράτους. Εδώ είναι πρώην γγ του ΑΚΕΛ με προσωπογραφία ενός μεγάλου δημοκράτη, του Λένιν».

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024