Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία - Απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή στο Χάγκεν

Γερμανία – Απετράπη τρομοκρατική επίθεση σε συναγωγή στο Χάγκεν

Ανάμεσα στους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία είναι και ένας 16χρονος.

Τέσσερα άτομα – μεταξύ των οποίων και ένας 16χρονος – συνελήφθησαν σήμερα στην περιοχή του Χάγκεν, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη συναγωγή της πόλης.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο 16χρονος που συνελήφθη είναι Σύρος και θεωρείται ότι επρόκειτο να επιτεθεί με εκρηκτικά στη συναγωγή, όπου χθες τη νύχτα οι πιστοί επρόκειτο να τιμήσουν τη γιορτή του Γιομ Κιπούρ. Όπως αναφέρει το περιοδικό, η Αστυνομία πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί έφοδο σε διαμέρισμα όπου διαμένουν ένας νεαρός Σύρος με τον πατέρα του.

Τέσσερις οι συλλήψεις

«Το εγκληματολογικό τμήμα της Αστυνομίας του Χάγκεν προσήγαγε για διασταύρωση στοιχείων και στη συνέχεια συνέλαβε έναν 16χρονο. Στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκαν συνολικά τέσσερις συλλήψεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο από την αστυνομία.

«Υπήρχε ο κίνδυνος μιας επίθεσης στη συναγωγή του Χάγκεν. Οι συνάδελφοί σας μάλλον την απέτρεψαν», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ σε τελετή ορκωμοσίας νέων αστυνομικών.

Ήδη χθες το απόγευμα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας γύρω από τη συναγωγή στο Χάγκεν, με μεγάλα τμήματα της περιοχής να έχουν αποκλειστεί. Η αγρυπνία που ήταν προγραμματισμένη ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.

Όπως αναφέρει το Spiegel, οι αρμόδιες αρχές διέθεταν πληροφορίες από ξένες μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες είχαν προειδοποιήσει για «επικίνδυνο ισλαμιστή» που ζει στη Γερμανία και αποτελεί «κίνδυνο για τη χώρα». Οι έρευνες οδήγησαν στον 16χρονο Σύρο, ο οποίος ζούσε στο Χάγκεν με τον πατέρα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024