«Οι ευρωπαίοι κυριαρχούν στο ΝΒΑ – Ένας τύπος από την Ελλάδα είναι πρωταθλητής»
Για την... επέλαση των ευρωπαίων παικτών όπως οι Αντετοκούνμπο, Γιόκιτς και Ντόντσιτς, στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, μίλησε ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Σαμ Σμιθ
Με αφορμή την είσοδο του Τόνι Κούκοτς στο Hall of Fame του μπάσκετ, ο Αμερικανός δημοσιογράφος μίλησε για την κυριαρχία των ευρωπαίων παικτών στον μαγικό κόσμο τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως πρωταθλητής είναι ένας τύπος από την Ελλάδα, αναφερόμενος φυσικά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, MVP είναι ένας Σέρβος (Νίκολα Γιόκιτς) και αυτός που θέλουν όλοι να βλέπουν είναι ο Λούκα Ντόντσιτς από τη Σλοβενία.
Οι δηλώσεις του Σαμ Σμιθ:
«Βλέπεις το ΝΒΑ αυτή τη στιγμή και ποιος είναι ο πρωταθλητής; Ένας τύπος από την Ελλάδα. Ποιος είναι ο MVP; Ένας παίκτης από την Ανατολική Ευρώπη.
Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης για να παρακολουθεί κανείς; Ο Ντόντσιτς που επίσης είναι Ευρωπαίος. Το ΝΒΑ κυριαρχείται από Ευρωπαίους.
Αν ο Κούκοτς ήταν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός από τους Σικάγο Μπουλς, θα ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών της λίγκας. Θα ήταν όπως ο Λούκα Ντόντσιτς σήμερα».
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Σύμφωνα με σελίδα που ασχολείται με την στατιστική η Αργεντινή έχει την τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό προκειμένου να κατακτήσει το προσεχές Μουντιάλ και να υπερασπιστεί το «στέμμα» της.