Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι - Πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητα για αυτούς που έχουν κάνει και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι – Πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητα για αυτούς που έχουν κάνει και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Η κάμερα του MEGA ακολουθεί δύο εργαζόμενες στην εστίαση, μία εμβολιασμένη και μία ανεμβολίαστη, στην πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων

Οι νέοι περιορισμοί τέθηκαν σε εφαρμογή από το πρωί για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας και η καθημερινότητά πλέον είναι εντελώς διαφορετική.

Το MEGA ακολούθησε δύο εργαζόμενες στην εστίαση, μία εμβολιασμένη και μία ανεμβολίαστη, που έχουν να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες στην εργασία τους και στον ελεύθερό τους χρόνο.

Η Μαρία είναι πλήρως εμβολιασμένη και η Ελένη αποφάσισε να μην κάνει το εμβόλιο και να πηγαίνει στην εργασία της με αρνητικό rapid test.

Τι αλλάζει και πως θα κινούνται από σήμερα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Ώρα 09:00 το πρωί και οι δύο εργαζόμενες πιάνουν δουλειά. Η Μαρία με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο χέρι και η Ελένη με το αρνητικό rapid test η οποία αποφάσισε να μην κάνει -τουλάχιστον προς το παρόν- το εμβόλιο, αφού ο εργοδότης δέχεται να συνεχίσει να εργάζεται με δύο rapid tests την εβδομάδα.

Για την Μαρία, η νόσηση της μητέρας της με κοροναϊό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή της.

Η Ελένη μπορεί να μπει στο ψητοπωλείο ως εργαζόμενη αλλά όχι ως πελάτισσα αφού σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ ο εσωτερικός χώρος είναι μόνο για εμβολιασμένους. Από την άλλη η Μαρία νιώθει πιο ελεύθερη καθώς για εκείνη δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Οι δύο νεαρές κοπέλες εκτός από την δουλειά και στην ψυχαγωγία θα έχουν μια διαφορετική καθημερινότητα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι για την μια το κλειδί για να μπαίνει σε θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ για την άλλη υποχρεωτικά εργαστηριακό τεστ.

Όσο για την άθληση; Είναι κάτι που προβληματίζει μόνο την Ελένη.

Για τον φετινό χειμώνα δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια με 100% πληρότητα δηλαδή μόνο για εμβολιασμένος, κάτι που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή των ανεμβολίαστων.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024