Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο με τους δράστες του πυροβολισμού κατά Κούρδων στο Πασαλιμάνι έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ

Βίντεο με τους δράστες του πυροβολισμού κατά Κούρδων στο Πασαλιμάνι έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά είχαν σχηματίσει σε ένα βαθμό το προφίλ του δράστη, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των δύο θυμάτων, ηλικίας 21 και 25 ετών.

Οπτικό υλικό με τον ύποπτο που πυροβόλησε τους δύο Κούρδους το βράδυ της Κυριακής 5 Σεπτεμβρίου στο Πασαλιμάνι, έχει εντοπίσει σύμφωνα με πληροφορίες η Ασφάλεια Πειραιά.

Αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με το L&O, αναφέρουν ότι ο ύποπτος πιστολέρο ταιριάζει απόλυτα με τις περιγραφές των δύο θυμάτων και έχει καταγραφεί από κάμερες πριν αλλά και μετά την ένοπλη επίθεση. Το οπτικό υλικό έχει σταλεί στα εγκληματικότητα εργαστήρια όπου θα απομονωθούν τα πιο κοντινά καρέ και θα εκτυπωθούν σε φωτογραφίες, που θα δουν οι δύο φίλοι μήπως και αναγνωρίσουν τον δράστη.

Οπως ειχε αποκαλύψει τον L&O οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά είχαν σχηματίσει σε ένα βαθμό το προφίλ του δράστη, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των δύο θυμάτων, ηλικίας 21 και 25 ετών. Ο ένοπλος όπως κατέθεσαν ήταν νεαρός, γεροδεμένος, ύψος 1.70 περίπου, φορούσε μαύρη μάσκα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, άσπρη ριγέ μπλούζα, και μπλε παντελόνι ενώ μετά την αιματηρή επίθεση έφυγε από την οδό 2ας Μεραρχίας.

Οι δυο φίλοι, όπως είπαν στους ανακριτικούς υπαλλήλους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα έφτασαν πριν από περίπου πέντε μήνες και αμέσως υπέβαλαν αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Μαζί με δυο ακόμα γνωστούς τους, νοίκιασαν σπίτι στο Πασαλιμάνι και φαίνεται ότι δεν εργάζονταν. Ομως διέθεταν χρήματα, τόσο για το ενοίκιο όσο και την διατροφή τους. Οι καταθέσεις τους στο κλιμάκιο των αστυνομικών που τους επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο δόθηκαν με τη βοήθεια μεταφραστή.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ρατσιστικής επίθεσης και αναζητούν εάν το κίνητρο της επίθεσης έχει τις «ρίζες» του στην Τουρκία ή στην Ελλάδα. Ο τρόπος που έδρασε ο ένοπλος «δείχνει» στους αστυνομικούς ότι ο δράστης δεν ήθελε να τους σκοτώσει αλλά να τους στείλει «μήνυμα» ίσως και για χρήματα που χρωστούσαν στο κύκλωμα που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024