Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Hall of Fame κλάση 2021 – Στο πάνθεον οι Κούκοτς, Πιρς, Γουέμπερ, Μπος, Γουάλας και Ράσελ

Hall of Fame κλάση 2021 – Στο πάνθεον οι Κούκοτς, Πιρς, Γουέμπερ, Μπος, Γουάλας και Ράσελ

Η τάξη του 2021 βρίσκεται και επίσημα στα σαλόνια του Hall of Fame, με τους Κούκοτς, Πιρς, Γουέμπερ, Μπος, Γουάλας και Ράσελ να γνωρίζουν την αποθέωση

Στην αιωνιότητα του αμερικανικού μπάσκετ, στο πάνθεον του Hall of Fame, πέρασαν οι Κρις Γουέμπερ Τόνι Κούκοτς, Κρις Μπος, Πολ Πιρς, Μπεν Γουάλας, Μπομπ Ντάντριτζ, Ρικ Έιντελμαν, Μπιλ Ράσελ, Τζέι Ράιτ, Γιολάντα Γκρίφιθ, Λόρεν Τζάκσον, Περκ Μονρό, Κλάρενς Τζένκινς, Βαλ Άκερμαν, Κότον Φίτζιμονς, Χάουαρντ Γκράφινκελ.

Αυτά τα ονόματα, αυτές οι σπουδαίες προσωπικότητες, αποτελούν την κλάση του 2021 για το Naismith Hall of Fame του NBA.

Ο καθένας έγραψε τη δική του «χρυσή» ιστορία στο χώρο του μπάσκετ και ο καθένας είχε να πει κάτι ξεχωριστό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Την παράσταση «έκλεψε» ο άλλοτε σπουδαίος κόμπο-φόργουορντ Τόνι Κούκοτς, ο οποίος ευχαρίστησε με… μυθικό τρόπο τους Μάικλ Τζόρνταν και Σκότι Πίπεν για το κίνητρο που του έδωσαν.

Από την πλευρά του, ο Πολ Πιρς ευχαρίστησε τις εννέα ομάδες που τον προσπέρασαν στο NBA Draft του 1998, προκειμένου να επιλεγεί από τους αγαπημένους του Μπόστον Σέλτικς στο Νο 10.

Ο θρυλικός Μπιλ Ράσελ, η ενδεχομένως πιο εμβληματική μορφή στην ιστορία της Βοστώνης, ξαναμπήκε δεύτερη φορά στο Hall of Fame μετά το 1975, αλλά αυτήν τη φορά ως προπονητής, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να του στέλνει τα συγχαρητήριά του.

Να σημειωθεί πως ο Ράσελ ύστερα από αυτήν τη βραδιά έγινε ο 5ος στην ιστορία που εισάγεται στο πάνθεον του αμερικανικού μπάσκετ τόσο με την ιδιότητα του παίκτη όσο και με αυτήν του προπονητή.

Έγινε ο πρώτος αφροαμερικανός προπονητής που κατακτά το τρόπαιο του κορυφαίου πρωταθλήματος, ενώ τα δύο δαχτυλίδια που κέρδισε στον πάγκο των Σέλτικς τα κατέκτησε ως παίκτης-προπονητής (1968, 1969).

Ο Κρις Γουέμπερ συγκίνησε στην αρχή της ομιλίας του, αναφερθείς στις δυσκολίες που πέρασαν ο ίδιος και η οικογένειά του στα παιδικά του χρόνια.

Υπό το βλέμμα των καλών του φίλων και άλλοτε συμπαικτών του, Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Γουέιντ, ο Κρις Μπος αναφέρθηκε στον Πατ Ράιλι και στο ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή που του έδωσε ο πρόεδρος των Μαϊάμι Χιτ μέχρι να κατακτήσει ένα με την ομάδα της Φλόριντα. Ένα δαχτυλίδι που του το επέστρεψε στην τελετή, αφού με το Μαϊάμι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

Ο Μπεν Γουάλας έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που μπαίνει στο Hall of Fame ενώ δεν επελέγη σε Draft και προκάλεσε συγκίνηση με τα λόγια του: «Το μπάσκετ δεν ήταν η ζωή μου. Το μπάσκετ απλώς ήταν μέσα στη ζωή μου. Πήρα το μπάσκετ και δημιούργησα ένα δρόμο γι’ αυτούς που με βοήθησαν. Πήρα και έδωσα πολλά, άνοιξα το δρόμο».

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024