Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός - Η πρώτη εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου στο in.gr

Σεισμός – Η πρώτη εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου στο in.gr

Ο σεισμός που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής ανησύχησε τους πολίτες της Αττικής και της πρωτεύουσας. Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, πού ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής και στην Αθήνα. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τη σεισμική δόνηση που, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωσε τους κατοίκους.

Ο κ. Παπαδόπουλος μας είπε ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 3,7 Ρίχτερ, έγινε στις 13:08 και το επίκεντρό του ήταν ανάμεσα στη Νέα Ιωνία και τις Αχαρνές. «Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές», μας επιβεβαίωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση για το από ποιο ρήγμα προήλθε ο σεισμός, ο κ. Παπαδόπουλος, απάντησε ότι ίσως να προήλθε από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας. Ο γνωστός σεισμολόγος μας τόνισε ότι αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση.

Όταν τον ρωτήσαμε αν μπορεί να ακολουθήσει νέος, ισχυρότερος σεισμός, η απάντηση του ήταν ότι δεν γνωρίζει, καθώς «είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Η αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί κάποια κλήση για βοήθεια, αν και παραμένει σε επιφυλακή.

Η ανάρτηση του Γ. Χουλιάρα

«Επιφανειακός σεισμός 3,7 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα στις 1:08 το μεσημέρι. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα ΒΒΔ της Αθήνας σε εστιακό βαθος 14,8 χιλιομέτρων», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.

«Εξετάζουμε τον συγκεκριμένο σεισμό ο οποίος ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,8 χιλιόμετρα και γι’αυτό ήταν και αρκετά αισθητός. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας. Και εξετάζουμε εάν είναι μεμονωμένο γεγονός ή συνέχεια της ακολουθίας της Πάρνηθας» πρόσθεσε ο κ. Χουλιάρας μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024