Σεισμός – Η πρώτη εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου στο in.gr
Ο σεισμός που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής ανησύχησε τους πολίτες της Αττικής και της πρωτεύουσας. Ποια είναι η πρώτη εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, πού ήταν το επίκεντρο του σεισμού.
Ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής και στην Αθήνα. Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τη σεισμική δόνηση που, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωσε τους κατοίκους.
Ο κ. Παπαδόπουλος μας είπε ότι ο σεισμός ήταν της τάξης των 3,7 Ρίχτερ, έγινε στις 13:08 και το επίκεντρό του ήταν ανάμεσα στη Νέα Ιωνία και τις Αχαρνές. «Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές», μας επιβεβαίωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Σε ερώτηση για το από ποιο ρήγμα προήλθε ο σεισμός, ο κ. Παπαδόπουλος, απάντησε ότι ίσως να προήλθε από το νότιο τμήμα του ρήγματος της Πάρνηθας. Ο γνωστός σεισμολόγος μας τόνισε ότι αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση.
Όταν τον ρωτήσαμε αν μπορεί να ακολουθήσει νέος, ισχυρότερος σεισμός, η απάντηση του ήταν ότι δεν γνωρίζει, καθώς «είναι πολύ νωρίς ακόμα».
Η αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν έχει δεχθεί κάποια κλήση για βοήθεια, αν και παραμένει σε επιφυλακή.
Η ανάρτηση του Γ. Χουλιάρα
«Επιφανειακός σεισμός 3,7 Ρίχτερ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα στις 1:08 το μεσημέρι. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα ΒΒΔ της Αθήνας σε εστιακό βαθος 14,8 χιλιομέτρων», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.
«Εξετάζουμε τον συγκεκριμένο σεισμό ο οποίος ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 14,8 χιλιόμετρα και γι’αυτό ήταν και αρκετά αισθητός. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας. Και εξετάζουμε εάν είναι μεμονωμένο γεγονός ή συνέχεια της ακολουθίας της Πάρνηθας» πρόσθεσε ο κ. Χουλιάρας μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».
- Κρατικοδίαιτη αριστεία
- Τρομερές στιγμές στο φινάλε του Πορτογαλία – Κροατία: Η αφιέρωση στον Ζότα, η ατάκα του CR7 για το μέλλον και η τελευταία αγκαλιά Ρονάλντο – Μόντριτς (vids)
- Προπόνηση: Τα 10 λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο
- Ηλιοφάνεια και στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το απόγευμα
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442