Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιουκάστλ 4-1 – Ο «βασιλιάς» Ρονάλντο επέστρεψε με δύο γκολ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιουκάστλ 4-1 – Ο «βασιλιάς» Ρονάλντο επέστρεψε με δύο γκολ

Επιστροφή-όνειρο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκοράροντας 2 φορές στη νίκη των «κόκκινων διαβόλων» επί της Νιουκάστλ με 4-1. Πρώτη νίκη για την Άρσεναλ, νίκες για Σίτι, Γουλβς και Μπράιτον.

Επιστροφή-όνειρο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκοράροντας 2 φορές στη νίκη των «κόκκινων διαβόλων» επί της Νιουκάστλ με 4-1. Πρώτη νίκη για την Άρσεναλ, νίκες για Σίτι, Γουλβς και Μπράιτον.

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περίμενε πως και πως το ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Ο Σόλσκιερ μας έκανε τη χάρη και συμπεριέλαβε τον Πορτογάλο σταρ στη βασική εντεκάδα. Το show που προσέφερε ο Ρονάλντο στην αναμέτρηση μας δικαίωσε όλους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε νωχελικά για τη Γιουνάιτεντ, έχοντας τον πλήρη έλεγχο στην αρχή του αγώνα. Η κατοχή για την ομάδα του Σόλσκιερ είχε φτάσει κοντά στο 20ο λεπτό στα επίπεδα του 80-20 για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Η Νιουκάστλ για 45 λεπτά έβαλε πολύ δύσκολα στη Μάντσεστερ, απέφυγε τα λάθη και τα πήγαινε περίφημα στο ανασταλτικό κομμάτι, μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Εκεί ο Πορτογάλος έδειξε το φονικό του ένστικτο και εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του τερματοφύλακα της Νιουκάστλ, Γούντμαν, και έκανε από κοντά το 1-0, ξεσηκώνοντας το Old Trafford.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε πάλι δυνατά στο 2ο ημίχρονο, πίεσε και προσπάθησε να βρει χώρους, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Αντίθετα, η Νιουκάστλ στην πρώτη καλή ευκαιρία βρήκε δίχτυα! Στο 56’ ο Αλμιρόν πέρασε τρεις παίκτες, έβγαλε ιδανικά στον Μαξιμέν, ο τελευταίος έκανε ασίστ στον Μανκίγιο, που δεν λάθεψε από κοντά και ισοφάρισε σε 1-1.

Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε όμως μόλις 4 λεπτά, με τον Κριστιάνο να ξανασκοράρει για το 2-1. Ο Λουκ Σο με φοβερό κατέβασμα, είδε το σπριντ του Ρονάλντο, του πάσαρε την κατάλληλη στιγμή, με τον Πορτογάλο να σκοράρει με σουτ το οποίο πέρασε κάτω από τα πόδια του Γούντμαν.

Η Νιουκάστλ δεν αντεπιτέθηκε, περίμενε στην άμυνα τη Μάντσεστερ, ελπίζοντας να βρει χώρο για μια επικίνδυνη αντεπίθεση. Όμως οι Πορτογάλοι της Γιουνάιτεντ ήταν σε εξαιρετικό απόγευμα και στο 80ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 3-1.

Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ όμως είχαν όρεξη για περισσότερα. Στις καθυστερήσεις ο Πολ Πογκμπά με υπέροχη ενέργεια έβγαλε στον Λίνγκαρντ, ο οποίος με άψογο τελείωμα διαμόρφωσε το 4-1.

Στα υπόλοιπα απογευματινά ματς ξεχώρισε η πρώτη νίκη στη σεζόν της Άρσεναλ επί της Νόριτς με 1-0, η απόδραση της Σίτι από το Λέστερ(1-0) και η εύκολη νίκη της Γουλβς στην έδρα της Γουότφορντ με 2-0. Στο μηδέν κόλλησαν Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ, ενώ η Μπράιτον έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μπρέντοφορντ με γκολ του Τροσάρ στο 90′.

Άρσεναλ-Νόριτς 1-0 (67’ Ομπαμεγιάνγκ)

Με ήττα ξεκίνησε το ταξίδι του Χρήστου Τζόλη στην Premier League. Ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός ξεκίνησε βασικός στο Emirates στην ήττα της Νόρις από την Άρσεναλ με 1-0. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στη σεζόν για τους «κανονιέρηδες», ενώ το τέρμα του Ομπαμεγιάνγκ στο 66′ ήταν και το πρώτο στη σεζόν για την ομάδα του Αρτέτα, που κρατάει τους 3 βαθμούς.

Ο Χρήστος Τζόλης δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός σε κανένα σημείο του αγώνα, όντας πολύ καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς της Άρσεναλ. Έτσι η Νόριτς έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με 0 βαθμούς.
Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου (62′ Σμιθ-Ρόου), Γουάιτ, Γκάμπριελ, Μέιτλαντ-Νάιλς (82′ Σοάρες), Όντεγκααρντ, Λοκόνγκα (62΄ Τόμας), Τίρνεϊ, Πεπέ, Σάκα, Ομπαμεγιάνγκ

Νόριτς (Ντάνιελ Φάρκε): Κρουλ, Άαρονς, Χάνλεϊ, Ομομπαμιντέλε, Γουίλιαμς, Λέε-Μελού, Ραπ (80′ Άιντα), ΜακΛιν, Ντάουελ, Τζόλης (69′ Ράσιτσα), Πούκι

Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (62’ Σίλβα)

Τυχερή νίκη για την ομάδα του Πεπ Γκουραδιόλα στην έδρα με Λέστερ με 1-0. Μπορεί η Σίτι να πήρε τους 3 βαθμούς η Λέστερ όμως ήταν εκείνη που είδε να της ακυρώνεται γκολ του Βάρντι και την κεφαλιά του Μπαρνς να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ήταν ωστόσο, ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 61′ που εξ επαφής είδε την μπάλα να του στρώνεται μετά από καραμπόλα, για να βάλει το μοναδικό γκολ του ματς. Αυτό που διατηρεί τους Πολίτες στο -1 από την κορυφή και τη συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ.
Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ (61′ Εβανς), Σογιουντσού, Μπερτράντ, Καστάν, Ν’Ντιντί, Τιέλεμανς, Μπαρνς (73′ Λούκμαν), Ολμπράιτον, Μάντσιον (73′ Ιεανάτσο), Βάρντι

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Γουόκερ, Ζοάο Κανσέλο, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα, Γκρίλις, Φεράν Τόρες (63′ Στέρλινγκ), Γκάμπριελ Ζέσους (84′ Φερναντίνιο).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο (11/9)

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 3-0
(75’ Ζαχα, 84’ 90+3 Εντουαρντ, – 58’ κόκκινη Τανγκάνγκα)

Άρσεναλ-Νόριτς 1-0
(67’ Ομπαμεγιάνγκ)

Γουότφορντ-Γουλβς 0-2
(74’ αυτογκολ Σιεράλτα, 83’ Χι-Τσαν)

Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1
(62’ Σίλβα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 4-1
(45+2, 62 Κριστιάνο Ρονάλντο, 80’ Μπρούνο Φερνάντες, 90+2 Λίνγκαρντ– 56’ Μανκίγιο)

Μπρέντφορντ-Μπράιτον 0-1
(90’ Τρόσαρντ)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ 0-0

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024