Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΘ - Η αναφορά Μητσοτάκη σε Μίκη Θεοδωράκη και Γιώργο Σεφέρη

ΔΕΘ – Η αναφορά Μητσοτάκη σε Μίκη Θεοδωράκη και Γιώργο Σεφέρη

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η Ελλάδα εμφανίζει από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη έχοντας να αντιμετωπίσει ισχυρούς ανέμους

Με αναφορά στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, αλλά και στον Γιώργο Σεφέρη, έκλεισε την ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως η Ελλάδα εμφανίζει από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη έχοντας να αντιμετωπίσει ισχυρούς ανέμους.

«Η πατρίδα μας είναι σήμερα πιο ισχυρή απ’ ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι πιο ισχυρή οικονομικά. Είναι πιο ισχυρή γεωπολιτικά. Είναι πιο ισχυρή αμυντικά. Η εικόνα της στο εξωτερικό έχει αλλάξει.Το κύρος της έχει ενισχυθεί. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που ξέρει πού θέλει να πάει σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις. Και αυτή είναι η πιο δυναμική παρακαταθήκη για τις πιο ήσυχες θάλασσες του μέλλοντος» είπε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά, διαβεβαίωσε πως είναι σήμερα πιο αισιόδοξος από ποτέ και ότι «από σήμερα ξεκινά μια νέα, συναρπαστική διαδρομή που θα διανύσουμε όλοι μαζί κάνοντας πράξη το σύνθημα της φετινής έκθεσης: Για μια πατρίδα που ξέρει, μπορεί και τολμά. Για τη γενναία Ελλάδα που βαδίζει μπροστά και κοιτάζει μόνο ψηλά. Στον δρόμο που μας δείχνουν ο Γιώργος Σεφέρης και ο Μίκης Θεοδωράκης που θα είναι πάντα δίπλα μας. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα. Τους απαντάμε πολύ υψηλότερα η Ελλάδα, το θέλουμε, το αξίζουμε και το μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

Δείτε το βίντεο

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024