
Δικαστική απόφαση-κόλαφος για διαχειριστές γνωστού αθηναϊκού ξενοδοχείου – Καταδικάστηκαν για εμπρησμό
Τι προβλέπει ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας - Έθεσαν σε κίνδυνο πελάτες και προσωπικό, για να αποφύγουν την έξωση λόγω οφειλών
Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη μεγάλη φωτιά στο γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών «Athenaeum Palace», η Δικαιοσύνη εξέδωσε την ετυμηγορία της για τους δράστες.
Δικαστές και ένορκοι του Μικτού Ορκωτού της Αθήνας κατέληξαν, με ομόφωνη απόφασή τους, στην καταδίκη των διαχειριστών του ξενοδοχείου, οι οποίοι, βάση της απόφασης, για να αποφύγουν την έξωση λόγω οφειλών από ενοίκια, έθεσαν σε κίνδυνο δεκάδες πελάτες και προσωπικό, με τρεις ανθρώπους να τραυματίζονται σοβαρά.
Το δικαστήριο επέβαλε στους διαχειριστές του ξενοδοχείου ποινή κάθειρξης 9 ετών στον καθένα, χορηγώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, με εγγυοδοσία 35.000 ευρώ έκαστος, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα.
Σε ποινή 9 ετών καταδικάστηκαν και οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του ξενοδοχείου, που πήραν την εντολή από τους εργοδότες τους να βάλουν τη φωτιά.
Τα στοιχεία
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της 5ης Δεκεμβρίου του 2020. Από την πρώτη στιγμή, τα στοιχεία έδειχναν εμπρησμό, με τους επιχειρηματίες που διαχειρίζονταν το ξενοδοχείο να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, καθώς ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία εξώσεως που είχε ενεργοποιήσει ο ιδιοκτήτης, λόγω των οφειλών τους.
Από τις καταθέσεις, την ανάλυση των διαθεσίμων βίντεο, το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι είχαν απενεργοποιήσει – από την προηγούμενη ημέρα της φωτιάς – τις κάμερες, ενώ είχαν απομακρύνει και τα πολυτελή τους αυτοκίνητα, οι Αρχές κατέληξαν σε αυτούς.
Όπως αποδείχθηκε, είχαν δώσει εντολή στους δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους του ξενοδοχείου να βάλουν φωτιά σε δωμάτια του πρώτου και δεύτερου ορόφου, με σκοπό να διακοπεί η διαδικασία έξωσης, η οποία ολοκληρωνόταν εκείνη τη μέρα.
Σε αυτή τη διαπίστωση οδήγησαν οι περισσότερες από τις καταθέσεις των υπαλλήλων, αλλά και των ίδιων των Πακιστανών, οι οποίοι ομολόγησαν ότι, λίγες ώρες πριν το συμβάν, οι διαχειριστές τούς έδωσαν χρήματα με σκοπό να αγοράσουν βενζίνη για να βάλουν τη φωτιά.
«Προδόθηκαν» όμως και από την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Όπως προέκυψε, η γυναίκα επιχειρηματίας-ξενοδόχος είχε μεγάλη συχνότητα τηλεφωνικών επαφών με τους δύο αλλοδαπούς, λίγο πριν τον εμπρησμό.
- Τον επικεφαλής της κρατικής εταιρείας ενέργειας προτείνει ο Ζελένσκι για νέο πρωθυπουργό
- Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής ανεβάζει την… ένταση πριν τον ημιτελικό με την Αγγλία: «Φρένο στους εισβολείς» (pic)
- «Πώς πέταξε δίπλα στο Ιράν με αυτό;» – Η προειδοποίηση αξιωματούχων για την ασφαλεία του νέου Air Force One και η απάντηση Τραμπ
- Ιταλοί εισαγγελείς αποσύρουν την υπόθεση «αθλητικής απάτης» εναντίον του πρώην αρχιδιαιτητή
- Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας από τους φονικούς καύσωνες;
- Ολική έκλειψη Ηλίου θα ρίξει τη σκιά της στην Ευρώπη στις 12 Αυγούστου





