Εκδήλωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης στη Θεσσαλονίκη
Συζήτηση για την απάντηση της Αριστεράς διοργανώνει η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης, στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 10/09
Εκδήλωση πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης που συγκροτήθηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή διαφόρων ρευμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς αλλά και ανένταχτων αγωνιστών, αγωνιστριών από το εργατικό κίνημα, τη διανόηση, την τέχνη, τον πολιτισμό, τα κοινωνικά κινήματα, τη νεολαία και οποία έκανε την πρώτη της εκδήλωση στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο.
Η ανοιχτή εκδήλωση θα έχει θέμα: «Οικονομία, εργασία, περιβάλλον και οι απαντήσεις της Αριστεράς» και θα γίνει την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, στην Πλατεία Εποχών, στη Νέα Παραλία, στις 7:00 μμ. Σε αυτήν θα μιλήσουν οι:
Λεωνίδας Βατικιώτης, Οικονομολόγος
Κώστας Λαπαβίτσας, Οικονομολόγος, Πανεπιστημιακός
Χρήστος Λάσκος, Εκπαιδευτικός
Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Περιφερ. Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Καρολίνα Παϊσίου, μηχανικός.

Από την ιδρυτική εκδήλωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης στην Αθήνα
Στην ιδρυτική της διακήρυξη η Πρωτοβουλία είχε υπογραμμίσει ότι «Δεν επιδιώκουμε μια συμφωνία σε όλα, αλλά μια ανοιχτή διαδικασία συζήτησης ορίζοντας μερικά βασικά προαπαιτούμενα που χρησιμεύουν ως οδηγός και πιστοποίηση της πρόθεσης και της πορείας μας και με προοπτική τη συγκρότηση, εν τέλει, ενός αριστερού ριζοσπαστικού πολιτικού μετώπου» και είχε ορίσει ως στόχο να διαμορφωθεί μια «νέα αριστερά, των αγώνων, του διαλόγου και ενός σύγχρονου σχεδίου ανατροπής». Τη πρωτοβουλία στηρίζουν οργανώσεις της Αριστεράς όπως το Αριστερό Ρεύμα, καθώς και οι Αναμέτρηση, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, ΔΕΑ, Παρέμβαση, Συνάντηση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο και ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων, ενώ ανάμεσα σε όσες/ους υπέγραψαν το αρχικό κάλεσμα περιλαμβάνονται οι Κώστας Λαπαβίτσας και Γιάννης Κουζής, ο Δημήτρης Καλτσώνης, οι τέως υπουργοί όπως ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Κώστας Ησυχος, ο τέως ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής. Οι τέως βουλευτές Στάθης Λεουτσάκος, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηλίας Ιωαννίδης και οι τέως βουλεύτριες Λίτσα Αμανατίδου, Μαρία Μπόλαρη και Ιωάννα Γαϊτάνη και ο τέως δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης.
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442