Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία - 3.500 άνθρωποι έφτασαν στη χώρα από το Αφγανιστάν

Αυστραλία – 3.500 άνθρωποι έφτασαν στη χώρα από το Αφγανιστάν

«Από αυτούς τους 3.500, περίπου 2.500 είναι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο Μόρισον μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα

Η Αυστραλία υποδέχθηκε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν, κυρίως γυναίκες και παιδιά, αφού οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο της χώρας τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Μια διεθνής αερομεταφορά άρχισε στις 14 Αυγούστου καθώς οι ισλαμιστές μαχητές είχαν φθάσει στις πύλες της Καμπούλ, έχοντας ήδη καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Αυστραλία απομάκρυνε 4.100 πολίτες της και Αφγανούς που διέθεταν βίζα, αν και κάποιοι με διπλή υπηκοότητα επέλεξαν να πάνε αλλού.

Πολλοί απ’ αυτούς που απομακρύνθηκαν μεταφέρθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να περιμένουν την επανεγκατάστασή τους στην Αυστραλία και ο Μόρισον δήλωσε πως η τελευταία πτήση έφθασε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ στον τελευταίο σταθμό της διαφυγής από «ένα από τα πιο απελπιστικά και πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου».

«Από αυτούς τους 3.500, περίπου 2.500 είναι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο Μόρισον μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Η Αυστραλία συμμετείχε στην υπό το ΝΑΤΟ διεθνή δύναμη που εκπαίδευσε τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και πολέμησε τους Ταλιμπάν επί δύο δεκαετίες αφού οι υποστηριζόμενες από τη Δύση δυνάμεις ανέτρεψαν αυτούς τους μαχητικούς ισλαμιστές από την εξουσία το 2001. Περισσότεροι από 39.000 αυστραλοί στρατιωτικοί υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν και 41 σκοτώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024