Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Η φανέλα με το «9» είναι η έκπληξη του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός – Η φανέλα με το «9» είναι η έκπληξη του Μπαρτζώκα

Ποιος είναι ο 18χρονος γκαρντ, Σωτήρης Οικονομόπουλος, που ανέβασε στην πρώτη ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας – Ενα… διαμαντάκι, που «τρέλανε» τον κόσμο με τις εμφανίσεις του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, στο οποίο βγήκε MVP.

Ο Ζέιντ Μουόσα είναι ένα από τα «διαμαντάκια» που υπάρχει στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Ωστόσο, δεν είναι το μοναδικό.

Η εφηβική ομάδα των Πειραιωτών έχει πολλά ταλέντα. Ένα από αυτά είναι ο Σωτήρης Οικονομόπουλος. Ο 18χρονος γκαρντ ήταν ο MVP του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων και μαζί με τον Μουόσα, ο οποίος βγήκε πρώτος σκόρερ, οδήγησαν την ομάδα του μεγάλου λιμανιού στην κατάκτηση του τίτλου. Ο νεαρός γκαρντ είχε μ.ό. 10.2 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ, με τις εμφανίσεις του να προκαλούν χαμόγελα στο μεγάλο λιμάνι.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητές του νεαρού άσου και θεωρούν ότι έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια λαμπρή καριέρα. Αρκεί να δουλέψει σκληρά και να παραμείνει προσγειωμένος. Μάλιστα, μετά από εντολή του Μπαρτζώκα, ο Οικονομόπουλος θα έχει την ευκαιρία να προπονείται δίπλα σε κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης, όπως είναι ο Κώστας Σλούκας και ο Τόμας Ουόκαπ, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να ανεβάζει τον 18χρονο στην πρώτη ομάδα.

Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος, όπως έγινε γνωστό από την πειραϊκή ΚΑΕ την Πέμπτη (9/9), θα φοράει το Νο. 9, με τον νεαρό άσο να αρχίζει το… ταξίδι του στην πρώτη ομάδα, έχοντας ως πρωταρχικό του στόχο να βελτιωθεί και να κερδίσει πολύτιμες εμπειρίες από τη συνύπαρξή του με τους υπόλοιπους γκαρντ του Ολυμπιακού. Ποιος είναι ο νεαρός άσος που… τρέλανε κόσμο με τις εμφανίσεις του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και βγήκε MVP;

Ποιο είναι το νέο αστεράκι των Πειραιωτών; Ο Σωτήρης Οικονομόπουλος (1.91 μ.) γεννήθηκε στις 29/8/2003 και έκανε τα πρώτα του βήματα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, όπως ο Γιώργος Πρίντεζης.

Αγωνίζεται στις θέσεις της περιφέρειας, με τον ίδιο να δηλώνει ότι προτιμάει τη θέση του πόιντ γκαρντ. «Η αλήθεια είναι πως και το «1» και το «2» είναι για εμένα οι καλύτερες θέσεις στο μπάσκετ. Νομίζω όμως πως προτιμώ να παίζω στο «1» οργανώνοντας το παιχνίδι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις μετά την κατάκτηση του τίτλου.

Του αρέσει αρκετά να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο και να τελειώνει τις φάσεις με ατομική ενέργεια, αφού διαθέτει δυνατό πάτημα και έχει εξαιρετικά τελειώματα. Είναι επίσης πολύ καλός σουτέρ. Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε περίτρανα και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.

Εχει πολύ καλή αντίληψη του γηπέδου, με έμφαση στο να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του, ενώ να διαβάζει πολύ καλά τις φάσεις και έχει εξαιρετική αίσθηση του χώρου.

Στην άμυνα χρειάζεται ακόμα δουλειά, αλλά πρόκειται για ένα ψηλό γκαρντ (1.91 μ.) που μπορεί να μαρκάρει από το «1» έως το «3». Τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολλά, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, να παραμείνει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας και να δουλέψει δίπλα σε παίκτες όπως είναι οι Σλούκας και Ουόκαπ.

«Όταν φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού, νιώθεις ένα τεράστιο δέος για αυτά που αντιπροσωπεύεις. Πρόκειται για έναν σύλλογο ο οποίος πρωταγωνιστεί σε όλα τα αθλήματα και είναι υποχρέωσή σου να δουλεύεις καθημερινά, ώστε όταν τη φοράς να αποδεικνύεις ότι το αξίζεις», είχε αναφέρει προ λίγων εβδομάδων ο Οικονομόπουλος.

Ο νεαρός άσος έχει ως πρότυπο τον Βασίλη Σπανούλη, με τον 18χρονο να αποθεώνει τον πρώην ηγέτη του Ολυμπιακού, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι κατά την άποψή μου ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στην Ευρώπη και ο πιο δουλευταράς», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, όμως, γνωρίζει ότι για να φτάσει στο υψηλό επίπεδο χρειάζεται δουλειά, υπομονή και επιμονή. «Το όνειρό μου είναι να παίξω μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και γιατί όχι να καταφέρω να πρωταγωνιστήσω σε αυτό. Προς το παρόν, όμως, το πρόγραμμα έχει σκληρή δουλειά», είχε αναφέρει μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024