Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή ανακοίνωση της ΚΝΕ για την απασχόληση 16χρονων παιδιών από ιδρύματα

Σκληρή ανακοίνωση της ΚΝΕ για την απασχόληση 16χρονων παιδιών από ιδρύματα

Για προσπάθεια της κυβέρνησης «να μετατρέψει σε σύγχρονους σκλάβους απροστάτευτα και ευάλωτα παιδιά, παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα» κάνει λόγο η ΚΝΕ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Εργασίας δεν έχουν σταματημό όταν πρόκειται για «δωράκια» στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν έφτανε στους μεγαλοξενοδόχους το άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς ούτε ένα μέτρο προστασίας, που έκανε η κυβέρνηση για χατίρι τους, δεν έφταναν τα 13ωρα και οι απλήρωτες υπερωρίες, τώρα θέλουν να επιτρέψουν την εργασία ανηλίκων άνω των 16 ετών που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας! Μάλιστα αυτό το ονομάζουν «κοινωνική προστασία». Δεν έχουν ίχνος ντροπής! Θέλουν, κυριολεκτικά, να μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους απροστάτευτα και ευάλωτα παιδιά, παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

«Η λέξη «απασχόληση» που χρησιμοποιούν είναι γνωστό, χρόνια τώρα, πως μεταφράζεται στην πράξη σε τζάμπα ή σε «σχεδόν τζάμπα» εργασία» επισημαίνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η υπόθεση  ανήλικη εργασία έχει παρελθόν» καθώς «το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «θεωρήθηκε» ο αριθμός ρεκόρ των πάνω από 7,5 χιλιάδες βιβλιάρια ανηλίκων. Φέτος θεσμοθετήθηκε, με νόμο του Υπουργείου Παιδείας, να δουλεύουν από τα 15 και τα 16 τους χρόνια και οι μαθητές των «πρότυπων» ΕΠΑΛ, των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Αλλά αυτά, μάλλον δεν αρκούν…».

«Αν τους νοιάζει τόσο πολύ η προστασία αυτών των παιδιών θα μπορούσαν να τους έδιναν αναβαθμισμένη και εξειδικευμένη στήριξη για να ολοκληρώσουν το σχολείο, μοριοδότηση στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιπρόσθετες διευκολύνσεις στη φοιτητική μέριμνα. Να έχουν ουσιαστική κοινωνική και κρατική στήριξη για όσο διάστημα την έχουν ανάγκη. Αλλά αυτά τα μέτρα …κοστίζουν, ενώ η εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας βγάζει κέρδος για το μεγάλο κεφάλαιο. Και η κυβέρνηση έκανε ακόμα μια φορά την επιλογή της» τονίζει η ΚΝΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε! Σκλάβος τον 21ο αιώνα δε θα γίνει κανένας νέος, καμία νέα. Η αηδία και η οργή που νιώθουμε για τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης μπορούν και πρέπει να γίνουν δύναμη ανατροπής!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024