11η Σεπτεμβρίου – Εντολή για αποχαρακτηρισμό εγγράφων – Η αντίδραση της Σ. Αραβίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει έγγραφα της έρευνας του FBI για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου για αποχαρακτηρισμό και δημοσιοποίησή τους.
Το Ριάντ χαιρέτισε σήμερα τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων που σχετίζονται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.
Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «κάθε κατηγορία ότι η Σαουδική Αραβία είναι συνένοχη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου είναι κατηγορηματικά ψευδής».

«Δεν προέκυψαν ποτέ στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ή αξιωματούχοι της είχαν προγενέστερη γνώση της τρομοκρατικής επίθεσης ή συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στον σχεδιασμό ή την εκτέλεσή της», ανέφερε η πρεσβεία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή έδωσε εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να επανεξετάσει έγγραφα της έρευνας του FBI για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου για αποχαρακτηρισμό και δημοσιοποίησή τους.

«Όταν είχα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, δεσμεύτηκα να διασφαλίσω τη διαφάνεια όσον αφορά τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Αμερική», είπε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «θα συνεργαστεί με σεβασμό» με τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.

Μέλη οικογενειών θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ζήτησαν την Πέμπτη από τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης να διερευνήσει υποψίες ότι το FBI είπε ψέματα ή κατέστρεψε στοιχεία που συνδέουν τη Σαουδική Αραβία με τους αεροπειρατές.

Το σουνιτικό βασίλειο έχει δηλώσει ότι δεν είχε κανένα ρόλο στις αεροπειρατικές επιθέσεις.
Η πρεσβεία τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία έχει ζητήσει τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων που σχετίζονται με την έρευνα των ΗΠΑ για τις επιθέσεις.
Πηγή: ΑΠΕ
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442