Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου για εικονικούς εμβολιασμούς - Κραυγαλέα παράνομη πράξη

Οικονόμου για εικονικούς εμβολιασμούς – Κραυγαλέα παράνομη πράξη

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση, αλλά η κυβέρνηση δεν ελέγχει τα πειθαρχικά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ALPHA για τα περιστατικά εικονικών εμβολιασμών, δήλωσε πως πρόκειται για κραυγαλέα παράνομη πράξη. Παράλληλα, τόνισε ότι η διαδικασία δεν είναι ευάλωτη, καθώς επιτρέπει την άμεση ιχνηλάτηση και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης παρέμβασης.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις ποινές είναι συγκεκριμένο και προβλέπει πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ και πειθαρχικές ποινές που φτάνουν μέχρι την απόλυση.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση, αλλά η κυβέρνηση δεν ελέγχει τα πειθαρχικά», προσέθεσε σημειώνοντας πως, επειδή έχουν εμπλακεί και οι εισαγγελικές αρχές, εκτός από τις διοικητικές και τις πειθαρχικές κυρώσεις, υπάρχουν και ποινικές διαδικασίες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και σημείωσε πως «χθες, η αντιπολίτευση διάλεξε να μην ψηφίσει αυτά τα μέτρα» και υπογράμμισε για τα περιστατικά πλαστών εμβολιασμών πως «πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για ακραία παράνομη πράξη, που στρέφεται κατά της κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά – Εντολή να μεταβαίνουν εισαγγελείς στα εμβολιαστικά κέντρα

Σημειώνεται ότι για το θέμα υπήρξε ηχηρή παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, εξαιτίας των πρόσφατων υποθέσεων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κοροναϊού.

Με  εγκύκλιό τουμ ζητά από τους συναδέλφους του όλων των βαθμίδων να βρίσκονται σε εγρήγορση και να παρεμβαίνουν άμεσα, για να αποφεύγονται φαινόμενα ατιμωρησίας, αλλά και για να προστατεύεται η υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με παραγγελία του ανώτατου εισαγγελέα, μάλιστα, θα μεταβαίνουν οι κατά τόπους εισαγγελείς στα εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειάς τους, για να έχουν άμεση εικόνα της  κατάστασης.

Οικονόμου για ακρίβεια: «Θα υπάρξουν μέτρα και στήριξη των εισοδημάτων»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για το θέμα της ακρίβειας στην αγορά, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική της για να δυναμώσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

«Έχει αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα, δημιουργεί ρυθμούς ανάπτυξης» ανέφερε ενώ, ερωτηθείς για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, είπε «να αφήσουμε τον πρωθυπουργό να κάνει τις ανακοινώσεις».

Και προσέθεσε: «Θα έχουμε μέτρα και στήριξη των εισοδημάτων με τρόπο έμμεσο. Για την αναμενόμενη δυσάρεστη πραγματικότητα, η πολιτική μας βασίζεται σε τρεις άξονες:

  • Ο πρώτος είναι η συνέχιση της πολιτικής, που ενδυναμώνει το εισόδημα και δημιουργεί δουλειές.
  • Η δεύτερη επιλογή μας είναι ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να λειτουργεί σωστά η αγορά, ο καταναλωτής να έχει επιλογές και να υπάρχει σωστή εποπτεία για να μην υπάρξει αισχροκέρδεια.
  • Ο τρίτος άξονας είναι στοχευμένες παρεμβάσεις, για παράδειγμα στο ηλεκτρικό ρεύμα ή σε οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την ενέργεια. Εκεί, θα έχουμε ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η κυβέρνηση «αποδεινύει ότι δεν παρατηρεί απλώς το φαινόμενο» και προσέθεσε ότι το θέμα των ανατιμήσεων «μας ανησυχεί και θα φροντίσουμε, ώστε το κύμα της ακρίβειας να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη των πολιτών».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024