Για την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, το οικονομικό βάρος για το εμβόλιο των παιδιών δεν βαραίνει τους γονείς, οι παιδίατροι, ωστόσο, θα αμείβονται.
Ειδικότερα για τις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος αδυνατεί να πάει στο ιατρείο και είναι αναγκαστικός ο εμβολιασμός του στο σπίτι, ο γιατρός θα αμείβεται με 50 ευρώ από το κράτος.
Εξηγώντας το διαδικαστικό κομμάτι, ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι, οι γονείς καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού, όπως πάντα κάνουν και το εμβόλιο θα γίνεται στο ιατρείο. Το κόστος των 20 ευρώ ανά εμβολιασμό βαραίνει το κράτος και όχι τους γονείς.
Σχετικά με την αποθήκευση του εμβολίου, είπε πως το εμβόλιο της Pfizer διατηρείται σε βαθιά κατάψυξη για έξι μήνες, σε ξερό πάγο για 15 μέρες και σε απλό ψυγείο για πέντε μέρες.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την οδηγία για κλείσιμο τμημάτων στην περίπτωση που νοσήσει το 50+1% των μαθητών, ο Α.Εξαδάκτυλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης, «αν έχουμε παιδιά που νοσούν στα αλήθεια, το ποσοστό 50+1 θα καλυφθεί πάρα πολύ γρήγορα».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).