Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατάρ - Αρχισε να μιλάει και για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Τατάρ – Αρχισε να μιλάει και για κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της ομοσπονδίας, που στόχο έχει τη διακοπή των δεσμών των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

«Είναι επιθυμία και ευχή του μεγάλου έθνους να συνεχίσει την ύπαρξή του με βάση την κυριαρχία στην ανατολική Μεσόγειο και επομένως την κυριαρχία της τδβκ» είπε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά τα περί λύσης δύο κρατών στο Κυπριακό.

«Δύο χωριστά κράτη»

Δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της ομοσπονδίας, που στόχο έχει τη διακοπή των δεσμών των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία, δήλωσε, υποστηρίζοντας πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία μόνο με τη συνεργασία «δύο κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα», όπως μεταδίδει το philenews.

Σε ομιλία του στο 740ο Φεστιβάλ Μνήμης της Μητέρας Χαϊμέ (σσ: Γνωστή και ως «μητέρα του κράτους», γιαγιά του Οσμάν Γκαζί, Οσμάν Α, ιδρυτή της οθωμανικής αυτοκρατορίας), που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Τσάρσαμπα στην Κουτάχια, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι μετά την «εκλογή» του στο «αξίωμα του προέδρου», αγωνίστηκε να εδραιώσει «την πολιτική των δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο».

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία με βάση την ίδρυση ομοσπονδίας είχαν διεξαχθεί για 50 χρόνια» πριν «εκλεγεί».

«Επειδή για χρόνια, πριν εκλεγώ πρόεδρος, έγινε σαφές ποιο ήταν το παιχνίδι σε αυτήν τη συνεχή διαπραγμάτευση για μια συμφωνία στη βάση της ομοσπονδίας για 50 χρόνια.

«Η κυριαρχία μας»

»Και αυτό είναι, υπό τη σκεπή της ομοσπονδίας η πλειοψηφία να διοικεί τη μειοψηφία και επομένως οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι θα βρίσκονται στην ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία μέσα στην ΕΕ θα διακόψουν τους δεσμούς τους με την Τουρκία και ο αγώνας που δώσαμε για χίλια χρόνια στην ιστορία μας, τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο τα συμφέροντά μας και η κυριαρχία μας στην Μεσόγειο να χάσουν το νόημά τους.

»Δεν θα μπούμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι, πλέον μπορεί να υπάρξει συμφωνία μόνο με τη συνεργασία δύο κρατών που ζουν δίπλα -δίπλα, βασισμένη στη σωστή πολιτική και την κυριαρχική ισότητα», ισχυρίστηκε.

Ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε πως «όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις της εποχής, βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή στην Κύπρο με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Είναι επιθυμία και ευχή του μεγάλου έθνους να συνεχίσει την ύπαρξή του με βάση την κυριαρχία στην ανατολική Μεσόγειο και επομένως την κυριαρχία της τδβκ».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024