Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίκης Θεοδωράκης -Τέλος στο δικαστικό θρίλερ με την ταφή του – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Μίκης Θεοδωράκης -Τέλος στο δικαστικό θρίλερ με την ταφή του – Τι αποφάσισε το δικαστήριο

Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στο γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τα διαδικαστικά που αφορούν στη τέλεση της κηδείας του εκλιπόντος.

Τέλος στο δικαστικό θρίλερ για τις διαδικασίες ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη έβαλε με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή στο σύνολο της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με την απόφαση αναγνωρίζεται το αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.

Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και για το γραφείο τελετών.

Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στο γιο και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τα διαδικαστικά που αφορούν στη τέλεση της κηδείας του εκλιπόντος.

Τι είχε συμβεί

Σημειώνεται πως χτες προέκυψε θέμα με την επιλογή του γραφείου τελετών που θα ανέβαλε την διαδικασία της κηδείας και ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη.

Για το ζήτημα εκδόθηκε χτες προσωρινή εντολή του δικαστηρίου, η οποία δεν επηρέασε την προγραμματισμένη διαδικασία για το λαϊκό προσκύνημα της σορού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν ξεκινήσει χτες το λαϊκό προσκύνημα της σορού του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στην μητρόπολη Αθηνών, στο Πρωτοδικείο (τμήμα ασφαλιστικών μέτρων), συζητήθηκε η αίτηση συνεργατών του μουσικοσυνθέτη για την εφαρμογή της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, με τις δύο πλευρές, δηλαδή τον εκτελεστή της τελευταίας βούλησης του εκλιπόντος, Γιώργου Αγοραστάκη και τους συγγενείς του, Μυρτώ, Μαργαρίτα και Γιώργο, να εκφράζουν την κοινή τους θέληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο αυτού.

Ωστόσο, ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε νέα εμπλοκή, καθώς η πλευρά της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, υποστήριξε μεν ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της» ως προς τον τόπο ταφής, αλλά εξαιρεί από την συναίνεση της την ανάθεση της κηδείας σε γραφείο τελετών. Η πλευρά της κ. Θεοδωράκη δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει η εντολή στο γραφείο που ήδη έχει επιληφθεί των διαδικασιών και όχι εκείνο που σύμφωνα με την άλλη πλευρά είχε επιλέξει ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024