Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε ανοιχτή γραμμή Ολυμπιακός – Λίβερπουλ για την επιστροφή των διεθνών από τη Γουινέα

Σε ανοιχτή γραμμή Ολυμπιακός – Λίβερπουλ για την επιστροφή των διεθνών από τη Γουινέα

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε επικοινωνία με τη Λίβερπουλ, αλλά και με γαλλικές ομάδες, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ευρώπη οι διεθνείς από τη Γουινέα.

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Γουινέα, μετά το πραξικόπημα που έκαναν οι ειδικές δυνάμεις, με τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της χώρας, Αλφα Κοντέ να έχει συλληφθεί και να βρίσκεται υπό κράτηση.

Οι πραξικοπηματίες αμέσως μόλις ανέλαβαν την εξουσία κατήργησαν τους θεσμούς και επέβαλλαν το δικό τους καθεστώς, κλείνοντας τα χερσαία και εναέρια σύνορα. Μετά τα όσα συνέβησαν στο Κονάκρι ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι της Γουινέας με το Μαρόκο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον αγώνα να αναβάλλεται.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας του Μαρόκου αργά χθες το βράδυ αποχώρησε με ειδική πτήση, ενώ αντίθετα οι διεθνείς της Γουινέας παραμένουν στη χώρα εγκλωβισμένοι, καθώς έχουν κλείσει τα σύνορα και δεν μπορούν να φύγουν από το Κονάκρι.

Όπως διαβάσατε στο «10», οι διεθνείς της Γουινέας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, αλλά και ο Μαμαντού Κανέ, που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Ολυμπιακό και έχει παραχωρηθεί ως δανεικός στην Νέφτσι Μπακού, βρίσκονται σε ξενοδοχείο, το οποίο είναι στην πρωτεύουσα, αλλά σε μεγάλη απόσταση από το προεδρικό Μέγαρο, όπου ανέφεραν τα διεθνή ΜΜΕ υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επικοινώνησαν με τον Μαντί Καμαρά για να μάθουν τι έχει συμβεί στη Γουινέα, αλλά και για το που βρίσκεται ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, ενώ οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με γαλλικές ομάδες, αλλά και την Λίβερπουλ, προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα από τη Γουινέα οι παίκτες τους.

Οι παράγοντες της ομάδας του μεγάλου λιμανιού συνομιλούν μεταξύ άλλων με τις Σεντ Ετιέν, Ναντ, Σοσό, Τουλούζ, Κλερμόν, που έχουν διεθνείς στη Γουινέα, αλλά και με την Λίβερπουλ, η οποία έχει τον Ναμπί Κεϊτά. Οι ομάδες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την αφρικάνικη χώρα, προκειμένου να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να απεγκλωβιστούν και να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Πιθανότατα με πτήση προς μια συγκεκριμένη χώρα και στη συνέχεια να ταξιδέψει ο κάθε ποδοσφαιριστής στη χώρα, που βρίσκεται η ομάδα του.

Ο τεχνικός της Γουινέας, Ντιντιέ Σιξ, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη Γουινέας, με τον έμπειρο προπονητή να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και οι παίκτες θα επιστρέψουν στις ομάδες τους.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ανησυχία, δεν υπάρχει κλίμα που να χαρακτηρίζεται πολεμικό. Κάνουμε και εμείς προσπάθεια για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις χώρες όπου αγωνίζονται και είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα», ανέφερε.

Αυτή τη στιγμή οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, όπως και οι συμπαίκτες του, παραμένουν κλεισμένοι στο ξενοδοχείο και περιμένουν να δουν πότε και με ποιο τρόπο θα φύγουν από τη χώρα. Ακόμα, δεν έχουν λάβει κάποια ενημέρωση, με τα σύνορα της Γουινέας να είναι κλειστά και τον στρατό να έχει ήδη αναπτυχθεί στα σύνορα…

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024