«Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί τη νόσο COVID-19, πιθανότατα αναδύθηκε και μόλυνε ανθρώπους μέσω μιας μικρού μεγέθους αρχικής έκθεσης η οποία συνέβη όχι αργότερα από τον Νοέμβριο του 2019, με την πρώτη γνωστή ομάδα περιπτώσεων COVID-19 να εμφανίζεται στη Γουχάν της Κίνας τον Δεκέμβριο του 2019…

Εκτιμούμε ότι ο ιός δεν αναπτύχθηκε ως βιολογικό όπλο.

Οι περισσότερες υπηρεσίες επίσης εκτιμούν με μικρό βαθμό εμπιστοσύνης ότι ο SARS-CoV-2 πιθανότατα δεν τροποποιήθηκε γενετικά…

Τέλος, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι οι κινεζικές αρχές δεν είχαν πρότερη γνώση της ύπαρξης του ιού πριν ξεκινήσει η αρχική έξαρση της COVID-19».

Αυτό είναι απόσπασμα της πρώτης παραγράφου της λακωνικής έκθεσης (κάτι παραπάνω από μία σελίδα) των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες κατ’ εντολήν του προέδρου Μπάιντεν άρχισαν στα τέλη Μαΐου 2021 τη διερεύνηση της προέλευσης του SARS-CoV-2. Οι τριών μηνών έρευνες δεν οδήγησαν σε οριστικά συμπεράσματα για το αν ο ιός πέρασε τυχαία από τα ζώα στον άνθρωπο ή αν αυτός ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο στο οποίο φυλασσόταν.

Καθώς οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ρόδινες, παρήγορα για την παγκόσμια ειρήνη είναι τα συμπεράσματα ότι ο ιός δεν δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο ως όπλο βιολογικού πολέμου (κάτι που κανείς σοβαρός επιστήμονας δεν ισχυρίστηκε ποτέ, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται πίστευαν οι ΗΠΑ) και ότι οι κινεζικές αρχές δεν γνώριζαν την ύπαρξη του ιού πριν από το ξέσπασμα στη Γουχάν της επιδημίας που έμελλε να γίνει πανδημία. Βέβαια, τα παραπάνω συμπεράσματα δεν φάνηκαν αρκετά για να σταματήσει η ψυχροπολεμική ρητορική των ΗΠΑ, με τον αμερικανό πρόεδρο να συνεχίζει να κατηγορεί την Κίνα για έλλειψη διαφάνειας και απόκρυψη στοιχείων, την ίδια στιγμή μάλιστα που ούτε οι ΗΠΑ δίνουν στη δημοσιότητα την πλήρη αναφορά των μυστικών υπηρεσιών (και έτσι δεν είναι γνωστά τα δεδομένα τα οποία οδήγησαν στα συμπεράσματά της).

Την ώρα που σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ένας στους 10 ανθρώπους πάνω στη Γη υποσιτίζεται και η πανδημία δεν λέει να κοπάσει, το τελευταίο που χρειάζεται ο πλανήτης είναι ο πόλεμος συμφερόντων Κίνας – ΗΠΑ. Γιατί όπως λέει και η αμερικανική παροιμία, «όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια».