Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία – Αργεντινή – Το αποψινό classico ξεκίνησε με διπλωματικό επεισόδιο

Βραζιλία – Αργεντινή – Το αποψινό classico ξεκίνησε με διπλωματικό επεισόδιο

Ο… πόλεμος στα χρόνια του κορωνοϊού – Το μπάχαλο και η… εκδίκηση των Βραζιλιάνων με τους Μαρτίνεθ, Μπουέντια Ρομέρο και Λο Σέλσο – Ολο το story πίσω από το classico – Η καραντίνα, τα παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα και το «κόλπο» με την Κροατία!

Μπάχαλο: Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Βραζιλία, με αφορμή το ντέρμπι της Σελεσάο με την Αργεντινή (5/9, 22:00), για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Είναι το πρώτο παιχνίδι που δίνει η Βραζιλία με την Αργεντινή, μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα (11/7), που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και βρήκε νικήτρια την ομάδα την Αλμπισελέστε με 1-0, χάρη στο γκολ του Ανχελ Ντι Μαρία. Μετά από δύο μήνες, οι δύο ομάδες βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες και πάλι στην Βραζιλία, αυτή τη φορά στο Ρεσίφε.

Ένα παιχνίδι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους, αλλά τείνει να εξελιχθεί σε… διπλωματικό επεισόδιο, με αφορμή τους περιορισμούς που ισχύουν στην Βραζιλία, για τη μείωση της διασποράς του Covid-19.

Οι κανονισμοί που ισχύουν στη «χώρα του καφέ» αναγκάζει όσους μπαίνουν στη χώρα και προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Εμιλιάνο Μαρτίνεθ, Εμιλιάνο Μπουέντια (Άστον Βίλα), Κριστιάν Ρομέρο και Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Τότεναμ), ήταν στις ομάδες τους μέχρι τις 29 Αυγούστου, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, προτού τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στη λίστα με τις κόκκινες χώρες, όπως επίσης οι Β. Ιρλανδία, Νότια Αφρική και Ινδία, γεγονός που σημαίνει ότι οι τέσσερις παίκτες που προαναφέραμε θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, προτού μπουν στη χώρα. Όμως, οι συγκεκριμένοι, όπως και η υπόλοιπη αποστολή της Αργεντινής, έχουν μπει ήδη στην Βραζιλία και βρίσκονται σε ξενοδοχείο του Σάο Πάολο, προτού αναχωρήσουν για το γήπεδο ενόψει του παιχνιδιού.

Πώς κατάφεραν να μπουν στη Βραζιλία; Μέσω Βενεζουέλας. Η Αργεντινή στις 3/9 έπαιξε στο Καράκας με την Βενεζουέλα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την ομάδα του Λιονέλι Σκαλόνι να επικρατεί με 3-1. Στα ταξιδιωτικά έγγραφα των τεσσάρων που προαναφέραμε, αλλά και των υπολοίπων, φαίνεται ως χώρα εισόδου η Βενεζουέλα.

Οι συγκεκριμένοι λοιπόν αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα βρισκόντουσαν αρχικά στην Αργεντινή και στη συνέχεια στη Βενεζουέλα ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για όσους έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία.

Οι Βραζιλιάνοι, όμως, παρότι αρχικά τους άφησαν να μπουν στη χώρα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της Αργεντινής, στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη και ζήτησαν οι τέσσερις παίκτες να μπουν σε καραντίνα, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Χθες το βράδυ, μάλιστα, η αποστολή της Αλμπισελέστε δέχθηκε επισκέψεις στο ξενοδοχείο, καθώς τους επισκέφθηκε κλιμάκιο των βραζιλιάνικων αρχών, προκειμένου να ελέγξει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Οι Εμιλιάνο Μαρτίνεθ, Εμιλιάνο Μπουέντια, Κριστιάν Ρομέρο και Τζιοβάνι Λο Σέλσο, που είχαν αγνοήσει τις ισχυρές προειδοποιήσεις να μην ενσωματωθούν στην αποστολή της Αργεντινής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν πλέον και νομικά μπλεξίματα, καθώς έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Βραζιλία, είναι αντιμέτωποι ακόμα και με ποινή φυλάκισης δύο ετών, αν και το πιο πιθανό είναι να τους επιβληθεί ένα χρηματικό πρόστιμο. Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι αναφέρουν ότι τους έχει προταθεί να τους επιβληθεί το πρόστιμο το οποίο προβλέπεται και να επιστρέψουν στην Μεγάλη Βρετανία, χωρίς να παίξουν στο παιχνίδι.

Ενα… μπάχαλο, με τις ομοσπονδίες των δύο χωρών να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, για να διευθετηθεί το πρόβλημα και να αγωνιστούν τελικά οι τέσσερις ποδοσφαιριστές. Όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης αναμέτρησης (22:00).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αποστολή της Βραζιλίας δεν βρίσκονται παίκτες από την Πρέμιερ Λιγκ, αφού στους Τιάγκο Σίλβα, Ρομπέρτο Φιρμίνιο, Φαμπίνιο, Αλισον, Εντερσον, Γκαμπριελ Ζέσους, Φρεντ, Ραφίνια και Ριτσάρλισον δεν τους επετράπη να ταξιδέψουν στη «χώρα του καφέ» για να παίξουν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ισως λοιπόν οι Βραζιλιάνοι να κάνουν όσα κάνουν για… εκδίκηση, αφού οι δικοί τους ποδοσφαιριστές δεν ταξίδεψαν, ενώ οι Αργεντινοί είναι κανονικά στη διάθεση του Λιονέλ Σκαλόνι.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι Τότεναμ και Αστον Βίλα έχουν κάνει ειδική συμφωνία με την ομοσπονδία της Αργεντινής, προκειμένου οι παίκτες τους να παίξουν στους δύο από τους τρεις αγώνες που έχει η Αλμπισελέστε και στη συνέχεια να γυρίσουν στην Ευρώπη. Όμως, όχι στην Μεγάλη Βρετανία, όπου θα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση για 14 ημέρες, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για όσους προέρχονται από την Βραζιλία, αλλά στην Κροατία. Εκεί θα παραμείνουν για περίπου 10 ημέρες και θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν και να μείνουν σε αγωνιστικό ρυθμό. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Μεγάλη Βρετανία, χωρίς καραντίνα, καθώς η Κροατία είναι στη λίστα με τις πράσινες χώρες.

Ούτε ένας παίκτης της Μπαρτσελόνα

Στο αποψινό παιχνίδι της Βραζιλίας με την Αργεντινή δεν θα υπάρχει ούτε ένας παίκτης της Μπαρτσελόνα, αφού σε καμία από τις δύο χώρες δεν αγωνίζεται παίκτης των Καταλανών.

Αυτή που έχει την τιμητική της είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, με τη γαλλική ομάδα να έχει τους Μέσι και Νεϊμάρ, οι οποίοι είναι οι ηγέτες σε Αργεντινή και Βραζιλία αντίστοιχα, αλλά και τους Μαρκίνιος, Παρέδες και Ντι Μαρία. Ο σκόρερ του τελικού του Κόπα Αμέρικα.

Η βαθμολογία

Στον όμιλο που βρίσκονται οι Βραζιλία και Αργεντινή υπάρχουν άλλες 8 ομάδες.

Πρόκειται για τις Εκουαδόρ, Ουρουγουάη, Κολομβία, Παραγουάη, Χιλή, Βολιβία, Περού και Βενεζούελα. Από τον όμιλο περνούν απευθείας 4 ομάδες, ενώ η πέμπτη θα παίξει μπαράζ με ομάδα άλλης Ηπείρου.

Μετά από 7 παιχνίδια, η Βραζιλία βρίσκεται στην πρώτη θέση με 21 βαθμούς, έχοντας το απόλυτο, ενώ η Αργεντινή είναι στη δεύτερη θέση με 15 πόντους. Την τετράδα συμπληρώνουν το Εκουαδόρ (12π.) και Ουρουγουάη (9π.). ενώ πέμπτη είναι η Κολομβία, επίσης με 9 πόντους, έχοντας όμως χειρότερη διαφορά τερμάτων.

Αναλυτικά η βαθμολογία:

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024