Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Παπανδρέου - Ο Παναγιώτης Κρητικός υπήρξε συνεπής δημοκράτης και αγωνιστής

Γ. Παπανδρέου – Ο Παναγιώτης Κρητικός υπήρξε συνεπής δημοκράτης και αγωνιστής

Με τον Ανδρέα Παπανδρέου, «έδωσε τον αγώνα της Αλλαγής», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κρητικό, που απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 85 ετών

«Ο Παναγιώτης Κρητικός, υπήρξε συνεπής δημοκράτης και αγωνιστής», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του, για την απώλεια του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ο γιος του ιδρυτή του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι ο Παναγιώτης Κρητικός, από τα νεανικά του χρόνια, συνέδεσε την πορεία του με τους αγώνες για τη Δημοκρατία «και συμμετείχε ενεργά στους Ανένδοτους Αγώνες, στο πλευρό του Γεωργίου Παπανδρέου«.

Την περίοδο της χούντας, συνεχίζει, συμμετείχε ενεργά στον Αντιδικτατορικό Αγώνα, συνελήφθη, κρατήθηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και φυλακίστηκε.

«Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου, έδωσε τον αγώνα της Αλλαγής».

Οι συμπολίτες του στον Πειραιά, αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου, «αναγνωρίζοντας το ήθος του και τη συνέπειά του σε αυτήν την δύσκολη πορεία για τους Έλληνες και τη χώρα, τον ετίμησαν εκλέγοντάς τον για σχεδόν τρεις δεκαετίες Βουλευτή στη Β´ Περιφέρεια του Πειραιά, την οποία υπηρέτησε με μεγάλη αφοσίωση, ενώ για μια σημαντική περίοδο διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής».

«Θα τον θυμόμαστε πάντα για τους αγώνες του και την προσφορά του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», καταλήγει το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου για τον Παναγιώτη Κρητικό.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024