Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΤ, ανάπτυξη και πληθωρισμός δίνουν τον ρυθμό στις αγορές

ΕΚΤ, ανάπτυξη και πληθωρισμός δίνουν τον ρυθμό στις αγορές

Mέγα ζητούμενο για τις αγορές την ερχόμενη είναι αν τα κέρδη θα συνεχιστούν ή αν θα καταγραφούν ρευστοποιήσεις με στόχο την κεφαλαιοποίηση κερδών

Με τις τιμές των μετοχών να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και την αμερικανική κεφαλαιαγορά να κινείται κοντά σε ιστορικά ρεκόρ, μέγα ζητούμενο για τις αγορές την ερχόμενη εβδομάδα είναι αν τα κέρδη θα συνεχιστούν ή αν θα καταγραφούν ρευστοποιήσεις με στόχο την κεφαλαιοποίηση κερδών.

Στην Ευρώπη το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη για το ΑΕΠ και την ανεργία του δευτέρου τριμήνου.

Επίσης, την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τους επενδυτές να αναμένουν κάποια στοιχεία αναφορικά με τις προθέσεις της για το tapering, στα βήματα της Fed.

Στις ΗΠΑ, σε μακροοικονομικό μέτωπο, τα στοιχεία του Δείκτη τιμών παραγωγού του Αυγούστου των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να δώσουν κάποιες ενδείξεις για το πώς διαμορφώνεται ο πληθωρισμός αφού ο Ιούλιος έδειξε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σε πάνω από μια δεκαετία.

Με την παραλλαγή Delta του κορωνοϊού να συνεχίζει να εμποδίζει την ανάπτυξη, «πολλοί επενδυτές βλέπουν ίσως κάποια αντίθετη κατεύθυνση και τοποθετούνται πιο αμυντικά», δήλωσε ο Ross Mayfield, επενδυτικός στρατηγικός στο Baird στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley την περασμένη εβδομάδα μείωσαν την εκτίμησή τους για την αμερικανική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο σε 2,9%, από 6,5%.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024