Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ για Μίκη Θεοδωράκη - «Παράδειγμα για την τωρινή και τις επόμενες γενιές»

Λαβρόφ για Μίκη Θεοδωράκη – «Παράδειγμα για την τωρινή και τις επόμενες γενιές»

Στην επιστολή που έστειλε στα ελληνικά, ο Λαβρόφ εκφράζει τα συλλυπητήριά του και πλέκει το εγκώμιο του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη

Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Στην επιστολή που έστειλε στα ελληνικά, ο Λαβρόφ εκφράζει τα συλλυπητήριά του και πλέκει το εγκώμιο του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη, αναφέροντας ότι συνέβαλε ανεκτίμητα στην παγκόσμια ελληνική κληρονομία.

Όπως τονίζει, ο Θεοδωράκης ήταν γνωστός στη Ρωσία ως μεγάλος φίλος της χώρας και υπερασπιστής της ελευθερίας και της ειρήνης. «Ο αγώνας του, με την αυταπάρνηση, μέσα στις γραμμές της Ελληνικής Αντίστασης κατά των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού θα αποτελέσει παράδειγμα για την τωρινή και τις επόμενες γενιές» σημειώνει ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στέκεται στη συνεισφορά του Μίκη Θεοδωράκη στην ενίσχυση των ρωσο-ελληνικών πολιτιστικών σχέση και της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

«Η μνήμη για αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο, με τη δύσκολη μοίρα του, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας» καταλήγει ο κ. Λαβρόφ.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024