Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε αμερικανούς που τραυματίστηκαν στην Καμπούλ

ΗΠΑ – Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε αμερικανούς που τραυματίστηκαν στην Καμπούλ

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο αυτό, που δεν απέχει πολύ από την Ουάσινγκτον, έχουν εισαχθεί πάνω από δέκα αμερικανοί στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με ΜΜΕ εξειδικευμένα στην κάλυψη στρατιωτικών ζητημάτων

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται τραυματίες αμερικανοί στρατιωτικοί, τρεις ημέρες μετά την οριστική αποχώρηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του από το Αφγανιστάν.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία επισκέφθηκαν τραυματισμένους στρατιώτες στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος, αποφεύγοντας να διευκρινίσει εάν ο κ. Μπάιντεν είδε στρατιώτες οι οποίοι τραυματίστηκαν στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Χορασάν (ΙΚΧ) στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την 26η Αυγούστου.

Στο στρατιωτικό νοσοκομείο αυτό, που δεν απέχει πολύ από την Ουάσινγκτον, έχουν εισαχθεί πάνω από δέκα αμερικανοί στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με ΜΜΕ εξειδικευμένα στην κάλυψη στρατιωτικών ζητημάτων.

Την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποδέχθηκε στο ταρμάκ της αεροπορικής βάσης Ντόβερ (Ντέλαγουερ) τα πτώματα των 13 αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση του ΙΚΧ, που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι.

Συνολικά η τρομοκρατική ενέργεια αυτή στοίχισε τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους, κυρίως Αφγανούς που προσπαθούσαν να μπουν στο αεροδρόμιο, με την ελπίδα πως θα επιβιβάζονταν σε κάποια πτήση για να φύγουν από τη χώρα και να σωθούν από το καθεστώς των Ταλιμπάν, που ανακατέλαβαν την εξουσία τη 15η Αυγούστου, εν μέσω της χαοτικής αποχώρησης των ξένων δυνάμεων.

Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024