ΚΚΕ για σχολεία – Η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων «παίζεται στα ζάρια» πρωτοκόλλων-λάστιχο
Σχολιάζοντας τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα», που αφορούν στην αραίωση των τάξεων, με 15 μαθητές ανά τάξη, «αρνείται να καλύψει τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς»
«Με την ανακοίνωση των πρωτόκολλων λειτουργίας των σχολείων, αυτό που καταλαβαίνει η καθεμία και ο καθένας είναι το εξής: η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, λόγω των τεράστιων μορφωτικών κενών και των ψυχοσωματικών επιπτώσεων στα παιδιά και στους νέους, ‘παίζεται στα ζάρια’ πρωτοκόλλων-λάστιχο, που θα ακούγονταν ακόμα και αστεία, αν δεν ήταν τόσο σοβαρό ζήτημα η υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των λαϊκών οικογενειών», τονίζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Ο Περισσός υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα», που αφορούν στην αραίωση των τάξεων, με 15 μαθητές ανά τάξη, «αρνείται να καλύψει τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς».
Και προσθέτει πως η κυβέρνηση «κρύβει τις ευθύνες της για το γεγονός ότι ακόμα και η συμμετοχή στο αναγκαίο πρόγραμμα εμβολιασμού γίνεται ατομική υπόθεση, χωρίς να υπάρχει σοβαρή και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημερωτική εμβολιαστική εκστρατεία».
Το ΚΚΕ, με την ανακοίνωσή του, ζητά από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τα εξής μέτρα:
- Εδώ και τώρα μέτρα για να μην υπάρξει καμία χαμένη σχολική χρονιά. Καμιά διδακτική ώρα χαμένη.
- Εδώ και τώρα σχέδιο αντιμετώπισης των μεγάλων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, που όξυνε η πανδημία.
- Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατοµικευµένης παρακολούθησης, συνδεδεμένα µε τα σχολεία.
- Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442