Ξεκίνησαν το πρωί οι εκσκαφές για την δημιουργία του Ανοιχτού Πέτρινου Θεάτρου Χιλιομοδίου στο λόφο του Νικηταρά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα για την έναρξη ενός σημαντικού για το Χιλιομόδι έργου, του Ανοιχτού Θεάτρου και ευχαριστώ όσους δούλεψαν για να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν.

Το θέατρο που κατασκευάζουμε εδώ θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων παραστάσεις τις οποίες θα μπορούμε όλοι μας να απολαύσουμε.

Πρόταση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι να ονομαστεί «Θέατρο Ειρήνη Παππά» ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στη σπουδαία ηθοποιό που κατάγεται από εδώ ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος και συνέχισε: «Για αυτό το θέατρο είχαμε πριν από χρόνια συζητήσει με τον Μανούσο Μανουσάκη που επίσης κατάγεται από εδώ.

Τώρα είναι η ώρα να υλοποιήσουμε όσα είχαν συζητηθεί και να δώσουμε στην Τενέα την προστιθέμενη αξία που επιβάλλεται. Εδώ, γνωρίζετε καλά πραγματοποιούνται ανασκαφικές έρευνες με σπουδαία ευρήματα οι οποίες σε συνδυασμό με το σημαντικό αυτό έργο του θεάτρου, ένα θέατρο κόσμημα, θα καταστήσουν την περιοχή κέντρο πολιτισμού και σημείο αναφοράς.»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πρόταση ονοματοδοσίας του Θεάτρου. « Αρχές Σεπτέμβρη του 21 στο λόφο Νικηταρά ξεκινά ένα έργο πολιτισμού το ανοιχτό πέτρινο θέατρο Χιλιομοδίο. Το έργο δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 από τη δημοτική μας αρχή, και όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2021.

Εντός 6μήνου το έργο θα παραδοθεί. Το θέατρο δημιουργείται στο λόφο του Νικηταρά 500 τ.μ θα καταλάβουν οι κερκίδες των 800 θεατών ενώ περιλαμβάνονται σκηνικά, τουαλέτες, ράμπες ΑΜΕΑ και ότι άλλο χρειάζεται για την παρουσία των θεατών αλλά και των καλλιτεχνών.

Στην συνέχεια με διαφορετική εργολαβία θα δημιουργήσουμε και ένα όμορφο, περίτεχνο πεζοδρόμιο για όσους επιθυμούν να φτάνουν εδώ με τα πόδια ενώ θα προχωρήσουμε και στην πλήρη ανάπλαση και αναμόρφωση του λόφου .

Παρούσα στην έναρξη των εργασιών κατασκευής ήταν ως εκπρόσωπος της Αρχαιολογικής υπηρεσίας η κ.Ευαγγέλογλου η οποία αναγνώρισε την αξία δημιουργίας του θεάτρου το οποίο σε συνδυασμό με τις ανασκαφικές εργασίες που και φέτος ξεκίνησαν στην Τενέα θα μετατρέψουν την περιοχή σε σταυροδρόμι πολιτισμού.

‘Ξεκινήσαμε και φέτος την συστηματική ανασκαφική έρευνα στο Χιλιομόδι, είμαστε στις πρώτες μέρες, η συμμετοχή είναι μεγάλη και πάμε πολύ καλά. Έχουμε ήδη πολύ σημαντικά ευρήματα και στοιχεία κατοίκησης από το 2600πχ. Ευχαριστώ πολύ το δήμαρχο για την συνεχή  στήριξή του η οποία καταγράφεται πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα στο δήμο Κορινθίων και να του πω πως μας πρόλαβε με την δημιουργία του Θεάτρου, εμείς ευελπιστούμε σύντομα να ανακαλύψουμε και το αρχαίο θέατρο της περιοχής.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο