Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Εκτακτα περιοριστικά μέτρα για  Αχαΐα, Ηλεία, Ικαρία - Παράταση μέτρων για Μεσσηνία και Ηράκλειο

Κοροναϊός – Εκτακτα περιοριστικά μέτρα για Αχαΐα, Ηλεία, Ικαρία – Παράταση μέτρων για Μεσσηνία και Ηράκλειο

Τα μέτρα θα ισχύσουν έως και τις 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου Covid-19 αποφασίστηκαν για τις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και για τον δήμο Ικαρίας και ισχύουν από σήμερα έως και τις 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί.

Σύμφωνα με τις ΚΥΑ που εκδόθηκαν τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ είναι τα εξής:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00- 06:00.

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

  • α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και
  • β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

– Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης.

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ΚΥΑ, από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων

Παράλληλα, αποφασίστηκε η παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Ηρακλείου.

Περιοχές στο κόκκινο

Μετά τη δημοσιοποίηση του επιδημιολογικού χάρτη της 31-8-2021 οι πέντε περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι το Ηράκλειο, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Αχαΐα και ο Δήμος Ικαρίας για αυτό και αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα, εφαρμόζονται από την Τετάρτη, 25 Αυγούστου.

Προβλέψεις για αύξηση κρουσμάτων

Οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για εμβολιασμό του πληθυσμού καθώς περιμένουν ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων.

Κάτι που σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής στο ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, λέγοντας πως αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα από τον Οκτώβριο, ενώ τόνισε ότι «το πρώτο crash test θα είναι το άνοιγμα των σχολείων» στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος, υπογράμμισε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας δεν είναι επαρκής. Είναι, όπως τόνισε,  κάτω κι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ έχουμε από τα καλύτερα εμβολιαστικά προγράμματα στην Ευρώπη.

«Είμαστε γύρω στο 60% εμβολιαστική κάλυψη έπρεπε να ήμασταν στο 85% για να καλυφθούμε από το στέλεχος Δέλτα και αυτό πρέπει να το πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν όχι σε έξι ή οχτώ μήνες» προειδοποίησε.

«Θα πλησιάσουμε στην ανοσία αγέλης, με μεγάλο κόστος, γιατί θα νοσήσουν πάρα πολλοί άνθρωποι που είναι ανεμβολίαστοι (…) Θα αρχίσουμε να απαλλασσόμαστε προς το τέλος της άνοιξης του 2022 οπότε θα γίνει ενδημικός ιός» εκτίμησε ακόμα ο καθηγητής.

Νέα δεδομένα με την έλευση του Φθινοπώρου

Πλέον η επιθετική μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί στα κρούσματα που εντοπίζονται στη χώρα μας, με ποσοστό 95,38%. Κάτι που σε συνδυασμό με την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ανησυχεί τους ειδικούς, οι οποίοι φοβούνται για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα πιο επικίνδυνο στέλεχος που θα προέλθει από μη εμβολιασμούς.
«Αν δίνουμε χώρο στον ιό να πολλαπλασιάζεται με το να μην εμβολιαζόμαστε. Πιθανό κάποιες μεταλλάξεις να οδηγήσουν  σε στέλεχος πιο μεταδοτικό και από το Δέλτα. Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος, είδαμε ότι αλλιώς ξεκίνησε ο ιός», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Βασιλακόπουλος.
Από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα MEGA», τόνισε ότι η εμφάνιση ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους ήταν κάτι που είχαν προβλέψει οι ειδικοί και δυστυχώς επιβεβαιώνονται. «Θα συμβούν κι άλλα» είπε.«Η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη, ακόμα δεν την ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν 100% την πιάνει το εμβόλιο. Είναι επικίνδυνη από ό,τι φαίνεται. Είναι έξι τα περιστατικά που έχουμε στη χώρα, ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Δεν έχουμε τελειώσει με τη Δέλτα όμως» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, και τόνισε ότι σε κλειστό χώρο με πολύ κόσμο χρειάζεται η χρήση της μάσκας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024