Το concept της κυκλικής οικονομίας έχει ως έμπνευση το πρωτότυπο μοντέλο που η BMW θα παρουσιάσει στην διεθνή έκθεση του Μονάχου, θέλοντας να αναδείξει την βιώσιμη πλευρά της κινητικότητας με το βλέμμα στο μέλλον.

Το BMW i Vision Circular όπως ονομάζεται έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές τις κυκλικής οικονομίας οι οποίες στο «λεξικό» του βαυαρού κατασκευαστή συνοψίζονται σε «Re:think, Re:duce, Re:Use, Re:Cycle» και έγκειται σε μια σχεδιαστική μελέτη που οπτικοποιεί την ατομική, βιώσιμη και πολυτελή κινητικότητα το 2040.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το σύνολο των υλικών από τα οποία κατασκευάζεται το πρωτότυπο μοντέλο προέρχεται από δευτερογενείς, ανανεώσιμες πρώτες ύλες ενώ είναι και κατά 100% ανακυκλώσιμα.

Αν και προς το παρόν η BMW δεν δίνει στη δημοσιότητα παραπάνω πληροφορίες πλην ενός λακωνικού teaser, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το concept car εκτός από το όραμα της βαυαρικής φίρμας για το μέλλον, σηματοδοτεί επίσης τον στόχο του ομίλου να αυξήσει σημαντικά την περιεκτικότητα των οχημάτων του σε επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλωμένα υλικά. Να σημειωθεί ότι ήδη τα μοντέλα παραγωγής της BMW αξιοποιούν δευτερόγενη και ανακυκλώσιμα υλικά σε ποσοστό 30% ενώ ο στόχος είναι αυτό να αυξηθεί στο 50%.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο