Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW i Vision Circular Concept: Ο κύκλος και... το περιβάλλον

BMW i Vision Circular Concept: Ο κύκλος και… το περιβάλλον

H βαυαρική φίρμα θα παρουσιάσει στο Μόναχο ένα πρωτότυπο μοντέλο που φιλοδοξεί να αποτυπώσει το όραμά της για την βιώσιμη κινητικότητα φέρνοντας στο προσκήνιο την έννοια της επανάχρησης και της κυκλικής οικονομίας

Το concept της κυκλικής οικονομίας έχει ως έμπνευση το πρωτότυπο μοντέλο που η BMW θα παρουσιάσει στην διεθνή έκθεση του Μονάχου, θέλοντας να αναδείξει την βιώσιμη πλευρά της κινητικότητας με το βλέμμα στο μέλλον.

Το BMW i Vision Circular όπως ονομάζεται έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές τις κυκλικής οικονομίας οι οποίες στο «λεξικό» του βαυαρού κατασκευαστή συνοψίζονται σε «Re:think, Re:duce, Re:Use, Re:Cycle» και έγκειται σε μια σχεδιαστική μελέτη που οπτικοποιεί την ατομική, βιώσιμη και πολυτελή κινητικότητα το 2040.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το σύνολο των υλικών από τα οποία κατασκευάζεται το πρωτότυπο μοντέλο προέρχεται από δευτερογενείς, ανανεώσιμες πρώτες ύλες ενώ είναι και κατά 100% ανακυκλώσιμα.

Αν και προς το παρόν η BMW δεν δίνει στη δημοσιότητα παραπάνω πληροφορίες πλην ενός λακωνικού teaser, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το concept car εκτός από το όραμα της βαυαρικής φίρμας για το μέλλον, σηματοδοτεί επίσης τον στόχο του ομίλου να αυξήσει σημαντικά την περιεκτικότητα των οχημάτων του σε επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλωμένα υλικά. Να σημειωθεί ότι ήδη τα μοντέλα παραγωγής της BMW αξιοποιούν δευτερόγενη και ανακυκλώσιμα υλικά σε ποσοστό 30% ενώ ο στόχος είναι αυτό να αυξηθεί στο 50%.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024