Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτες εικόνες από καραβάνια προσφύγων να διασχίζουν έρημο στο Αφγανιστάν

Απίστευτες εικόνες από καραβάνια προσφύγων να διασχίζουν έρημο στο Αφγανιστάν

Βίντεο απεικονίζει άνδρες, γυναίκες και παιδιά, να κατευθύνονται πιθανότατα στην Τουρκία, ενώ πολλοί από αυτούς ευελπιστούν να φθάσουν στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Αφγανοί κάθε ηλικίας, έγκυες και βρέφη εγκαταλείπουν τη χώρα τους και κατευθύνονται προς τα δυτικά επιχειρώντας με κάθε τρόπο να ξεφύγουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Ατελείωτα καραβάνια ανθρώπων διασχίζουν την έρημο που βρίσκεται στα σύνορα Πακιστάν και Ιράν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το βίντεο απεικονίζει άνδρες, γυναίκες και παιδιά, να κατευθύνονται πιθανότατα στην Τουρκία, ενώ πολλοί από αυτούς ευελπιστούν να φθάσουν στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ταξίδι τους διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες και το έδαφος είναι ανώμαλο.

Για τους Βρετανούς πολιτικούς που ανησυχούν για την εισροή μεταναστών στην Ευρώπη, οι εικόνες αυτές θα επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους τους. Για αυτούς τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά, ο αρχικός τους προορισμός θα είναι πιθανότατα η Τουρκία, η οποία απέχει περισσότερα από 1.000 μίλια μέσω του Ιράν, και από εκεί πολλοί ελπίζουν να έρθουν στην Ευρώπη και τη Βρετανία.

Ένας μετανάστης που πραγματοποίησε πρόσφατα το ίδιο ταξίδι δήλωσε ότι το τμήμα που φαίνεται στο βίντεο είναι στο τέλος ενός τετράωρου ταξιδιού μέσα από δύσβατη περιοχή, όπου οι Αφγανοί πρόσφυγες, αφού ταξιδέψουν για λίγο μέσω Πακιστάν, συνεχίζουν το ταξίδι τους με Ιρανούς λαθρέμπορους.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024