Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου - Θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος

Οικονόμου – Θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι χθες μέχρι την ώρα των ανακοινώσεων για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, η κυβέρνηση είχε τη βεβαιότητα ότι όλα τα πρόσωπα αποδέχονται τον ρόλο που τους είχε προταθεί

Θα υπάρξει υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λίγες ώρες μετά το «ναυάγιο» με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, για τον οποίο άφησε σαφείς αιχμές.

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι «ο κύριος Αποστολάκης αποδέχτηκε οριστικά την πρόταση και μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω, γιατί δεν το άντεξε» και εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η πρόταση τορπιλίστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση με έναν τρόπο ακραίο».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι χθες μέχρι την ώρα των ανακοινώσεων για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, η κυβέρνηση είχε τη βεβαιότητα ότι όλα τα πρόσωπα αποδέχονται τον ρόλο που τους είχε προταθεί.

«Ας δεχτώ ότι έλεγε άλλα στον κ. Τσίπρα και άλλα στον πρωθυπουργό, εμείς δεν είχαμε αυτή την εικόνα» τόνισε με νόημα κι επανέλαβε: «Δεν ανακοινώνεται κυβέρνηση αν δεν υπάρχουν σαφή μηνύματα ότι αποδέχονται την πρόταση».

«Δεν είμαστε ντετέκτιβ να ψάχνουμε αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι ο κ. Αποστολάκης ήταν κατώτερος των περιστάσεων. «Έγινε η επικοινωνία, υπήρξε αποδοχή κι έκανε πίσω. Προτίμησε να πειθαρχήσει στους πρώην φίλους του ή να λυγίσει στο βάρος των προσβολών από το υπηρετήσει έναν κρίσιμο στόχο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ τορπίλισε με ακραίο τρόπο την επιλογή Αποστολάκη»

Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει πώς το Μέγαρο Μαξίμου έμαθε για την πρόθεση του κ. Αποστολάκη να μην δεχθεί τελικά την πρόταση του πρωθυπουργού.

Σημείωσε σε αυτό το πλαίσιο πως «σταματάμε στα πραγματικά περιστατικά. Για εμάς η ουσία είναι ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή σε ένα πρόσωπο που μπορούσε να συμβολίσει αυτά για τα οποία προέκυψε η ανάγκη και για τη διαχείριση των πυρκαγιών και για τη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή και η πρόταση αυτή τορπιλίστηκε στο ξεκίνημά της από την αξιωματική αντιπολίτευση. (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ το τορπίλισε με έναν τρόπο ακραίο, όπως συνηθίζει γιατί υπαρξιακά, δεν αντέχει να μην έχει μια στρατηγική διαμορφωμένη από πριν με την οποία να επιτίθεται στην κυβέρνηση».

Ο επόμενος υπουργός

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως θα προχωρήσει η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και ότι ο υπουργός που θα επιλεχθεί θα είναι κάποιος που «επιχειρησιακά θα μπορεί το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου».

«Η άποψη μας είναι πως Πολιτική Προστασία θέλει μεγαλύτερη αναβάθμιση. Ο κ. Αποστολάκης είχε την απαίτηση να γίνει υπουργός, κάτι που συναντήθηκε με την ανάγκη να υπάρξει αναβαθμισμένη, διαφορετική, πιο πλήρης δομή. Τα βασικά χαρακτηριστικά των αναγκών που οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές εξακολουθούν να παραμένουν και το επόμενο διάστημα με το νέο πρόσωπο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Η επιλογή θα είναι ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου, αυτού του πεδίου, και η παρουσία στο δημόσιο βίο θα είναι τέτοια που δεν θα χρειάζεται να του κολλάνε ταμπέλα» κατέληξε.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024