Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης - Επιτυχημένος ο ανασχηματισμός - Τι είπε για Αποστολάκη και αναστολές στο ΕΣΥ

Γεραπετρίτης – Επιτυχημένος ο ανασχηματισμός – Τι είπε για Αποστολάκη και αναστολές στο ΕΣΥ

Ο κ. Γεραπετρίτης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμό

Απολύτως επιτυχή χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης την προσπάθεια του πρωθυπουργού να μπουν νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, που θα υποστηρίξουν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και εκτίμησε ότι θα υπάρξει ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα.

Ο ίδιος, έκανε γνωστό ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών, θα υπάρξει ανακοίνωση για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δεχθεί τη θέση του υπουργού, είχε, μάλιστα, προχωρήσει, σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, σε λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο, όπως είπε, στην ΕΡΤ. Επισήμανε δε ότι ένας πολιτικός που έχει υπηρετήσει ως υπουργός δεν γίνεται να υπηρετήσει ως υφυπουργός, είναι πολιτικό ζήτημα.

Πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία του κου Αποστολάκη και ενημερώθηκε και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά. «Ουδέποτε αρνήθηκε, δήλωσε ότι θα προσέλθει κανονικά στην ορκωμοσία, μεσολάβησε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – επίθεση ολοκληρωτικού τύπου. Και ο κος Αποστολάκης υπέκυψε στις πιέσεις και υποχώρησε». Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα της αξιοκρατίας, εκτίμησε ο κ. Γεραπετρίτης δίνοντας έμφαση και στους χαρακτηρισμούς περί «αποστάτη» υπογραμμίζοντας ότι ο στιγματισμός δεν τιμά τα πολιτικά μας ήθη.

Ο κ. Γεραπετρίτης κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για καιροσκοπισμό και βαθύτατη πολιτική υποκρισία, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση είναι «μια κυβέρνηση ανοιχτή, εμπροσθοβαρής, χωρίς στεγανά, χωρίς διχαστικά μηνύματα, μια κυβέρνηση που μπορεί να φέρει την Ελλάδα πιο μπροστά».

«Η κυβέρνηση δεν θα υπαναχωρήσει»

Στο θέμα των εμβολιασμών και της αναστολής  της εργασίας σε ανεμβολίαστους  εργαζόμενους ο κ Γεραπετρίτης  σημείωσε, σύμφωνα με την ertnews.gr, ότι τα μέτρα δεν κατατείνουν ούτε να τιμωρήσουν, ούτε να διχάσουν, αλλά να προστατέψουν τους πολίτες. Καταβάλλεται προσπάθεια  να επιτύχουμε τον αναγκαίο στόχο για την προστασία της δημόσιας υγείας και ζητούμε υπευθυνότητα από εκείνους που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς υγείας. Οι εργαζόμενοι σε δομές που είναι κρίσιμες για τη δημόσια υγεία, δεν νοείται να μην είναι εμβολιασμένοι.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει και θα προστατέψει μέχρι τέλους την κοινωνία.  Ήδη, τόνισε, έχουμε αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού και των ραντεβού για εμβολιασμό.

Υπενθύμισε ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την οποία δίνεται η ευχέρεια του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Οι εργαζόμενοι που δεν θα έχουν κάνει την πρώτη δόση, δεν θα προσέλθουν στην εργασία τους. Δεν θα υπάρχει καμία αναστολή του μέτρου και καμία παράταση, προσθέτοντας  ότι έχει υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι  υπάρχει μία σχετική ένταση εκ μέρους τω εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρόσθεσε όμως ότι  η συντριπτική πλειονότητα όμως των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Διευκρίνισε μάλιστα ότι για τα επι μέρους θέματα που θα ανακύψουν θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση και εγκύκλιος.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024