Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηλιόπουλος - Παραδοχή αποτυχίας ο ανασχηματισμός

Ηλιόπουλος – Παραδοχή αποτυχίας ο ανασχηματισμός

Αναφερθείς στο θέμα της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η διαδικασία συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ποτέ δεν κρίνεται αποκλειστικά από τα πρόσωπα»

«Παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης» χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη του στο «Open», ενώ σημείωσε ότι «η πολιτική συνεννόηση δεν χτίζεται πάνω στα πρόσωπα αλλά πάνω στις πολιτικές».

Είπε ότι «στα δύο κεντρικά υπουργεία που διαχειρίστηκαν τις μεγάλες κρίσεις του προηγούμενου διαστήματος, στο υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα επιτελεία απομακρύνθηκαν», σχολιάζοντας ότι «την αποτυχία στην πανδημία και τις φυσικές καταστροφές την έχει ήδη χρεώσει η κοινωνία στην κυβέρνηση, ωστόσο χθες τελείωσε και επίσημα το αφήγημα περί πετυχημένης διαχείρισης.

Αναφερθείς στο θέμα της υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «η διαδικασία συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ποτέ δεν κρίνεται αποκλειστικά από τα πρόσωπα». Είπε επ’ αυτού πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή προσέβαλε τους πολίτες λέγοντας ότι θέλουν όλοι ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι τους, όταν έκανε τη χυδαία σεξιστική επίθεση στην κ. Γεννηματά, όταν έκανε την αδιανόητη τυμβωρυχία να συγκρίνει ανθρώπινες ζωές με στρέμματα, έδειξε ξεκάθαρα ότι είναι ένας πρωθυπουργός που δεν επιδιώκει τον πολιτικό διάλογο και τη συνεννόηση».

Τόνισε, αντίθετα, πως «η συνεννόηση περνά μέσα από πολιτικές». Επ’ αυτού είπε πως «όταν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδέχεται να προχωρήσει την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας με βάση το πόρισμα Γκολντάμερ -το είπε άλλωστε μέσα στη Βουλή-, όταν έχει αφήσει τη χώρα χωρίς δασικούς χάρτες το 2021 χωρίς να κατανοεί ότι έτσι κλείνει το μάτι σε αυτούς που θέλουν να καταπατήσουν δημόσια γη, όταν δεν κατανοεί την ανάγκη να επαναφέρει τους 5.066 εργαζόμενους στη δασοπροστασία, τότε είναι επίσης ξεκάθαρο ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε με ένα κόλπο να δώσει μια επίπλαστη εικόνα συνεννόησης».

Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε ότι «ενδεικτικό του ότι όλο αυτό ήταν ένα κόλπο είναι και το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ως αυτόνομη δομή δεν συστάθηκε τελικά, σαν να μην υπήρχε έστω ένα κατάλληλο πρόσωπο στη ΝΔ να το στελεχώσει» και πως «μέχρι χθες αργά το βράδυ μάλιστα δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση επέμενε στην επιλογή για τη σύστασή του». Τόνισε σε κάθε περίπτωση πως «αυτό το κόλπο χθες απέτυχε, γύρισε εναντίον του».

Αναφορικά με την πανδημία δήλωσε, μιλώντας στον ρ/σ «Κανάλι Ένα» του Πειραιά, ότι «η κυβέρνηση για άλλη μια φορά φέτος δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, αφήνοντας τις τάξεις με 25 παιδιά -τη στιγμή μάλιστα που όλοι λένε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο επιθετική στα παιδιά». Επανέλαβε τις προτάσεις που και στην περυσινή χρονιά διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για πιο ολιγομελή τμήματα ή άλλες έκτακτες λύσεις, όπως λειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων πρωί-απόγευμα.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ανησυχία για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας πως «είναι ο άνθρωπος που πριν από ενάμιση μήνα δήλωνε σε συνέντευξή του ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Αναφορικά δε με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως στους υγειονομικούς ή στους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ευάλωτων ομάδων». «Διαφωνούμε όμως», σημείωσε, «με την ‘ποινή’ της αναστολής εργασίας και της απόλυσης», για να προσθέσει «ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει εμβολιαστεί πρέπει να μετακινηθεί σε άλλες θέσεις για να μην έρχεται σε επαφή με κόσμο, κάτι που μπορεί να γίνει».

«Τα μέτρα της αναστολής εργασίας και των απολύσεων είναι πολύ πιθανό τελικά να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα στους πολίτες, αντί να παρακινήσουν στον εμβολιασμό να πολώσουν το κλίμα προς την άλλη πλευρά», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024