Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται τα τελευταία 17 χρόνια (από το 2004). Το πιστό κοινό, που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια η διοργάνωση, αδημονεί κάθε χρόνο για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, οπότε πραγματοποιούνται οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προβάλλει τον οινικό πλούτο της περιοχής και να δώσει στο οινόφιλο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος το μοναδικό Αγιωργίτικο.

Τα οινοποιεία της περιοχής έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους για το κοινό, για το οποίο διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων, όπως γευστικές δοκιμές, ξεναγήσεις, σεμινάρια food pairing, συναυλίες, παρουσιάσεις, παιχνίδια κ.ά.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, όταν δεν αναγράφεται κόστος συμμετοχής.

Εξάλλου, η Νεμέα είναι τόπος με μεγάλη αμπελουργική παράδοση και μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, ενώ το κρασί ΠΟΠ Νεμέα βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, από τις πιο δυναμικές ελληνικές ποικιλίες.

Φέτος ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας ένωσε τις δυνάμεις του με τη Γαστρονομική Κοινότητα Νεμέας με σκοπό ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα μέσα από το οποίο θα αναδεικνύεται ο μοναδικός χαρακτήρας του Αγιωργίτικου.

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2021 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 20:30 με την καθιερωμένη Τελετή Έναρξης.

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις αλλά και συζητήσεις θα λάβουν μέρος στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου:

–  Γαστρονομία και κρασί.

–  Ανάλυση του ερευνητικού προγράμματος της Νεμέας.

– Παρουσίαση του νέου φακέλου ΠΟΠ Νεμέας αλλά και του Σήματος ποιότητας.

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα, το Εκθετήριο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας θα είναι ανοιχτό σε γευσιγνωσίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr