Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
US Open - Ο συγκλονιστικός Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Μάρεϊ σε πεντάωρο παιχνίδι-θρίλερ

US Open – Ο συγκλονιστικός Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Μάρεϊ σε πεντάωρο παιχνίδι-θρίλερ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε με 3-2 σετ, κάνοντας μάλιστα ανατροπή, τον Άντι Μάρεϊ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο του US Open τον Αντριάν Μαναρινό

Έπειτα από σχεδόν 5 ώρες αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 σετ του Άντι Μάρεϊ (2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4) και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του US Open, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό.

Δεν ξεκίνησε καλά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι, με τον Άντι Μάρεϊ να μπαίνει καλύτερα και να κάνει μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ (2-1).

Ο Βρετανός, εκμεταλλευόμενος το νωθρό ξεκίνημα του έλληνα τενίστα και τα πολλά αβίαστα λάθη του, πέτυχε δεύτερο μπρέικ στο 5ο γκέιμ και βρέθηκε στο 4-1.

Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και έφθασε στο 5-1, κάνοντας πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-2, αλλά ο Μάρεϊ παρέμεινε ψύχραιμος και με 6-2 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος ανέβασε την απόδοσή του, βελτιώθηκε πολύ, ειδικά στο σερβίς, και άρχισε να πιέζει τον Μάρεϊ.

Κατάφερε να τα… σβήσει

Ο έλληνας τενίστας πήρε τα δύο πρώτα σέρβις γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο και στο 4ο γκέιμ είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Βρετανού.

Ο Μάρεϊ, όμως, με την πείρα του κατάφερε να τα… σβήσει και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Μέχρι το 9ο γκέιμ οι δύο τενίστες κρατούσαν με ευκολία τα σερβίς τους.

Σε εκείνο το σημείο ο Βρετανός είχε δύο μπρέικ πόιντς, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να γυρίσει το γκέιμ και να προηγηθεί με 5-4.

Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Μάρεϊ μάλιστα προηγήθηκε με 5-3 και στη συνέχεια με 6-4. Είχε δύο ευκαιρίες για να κάνει το 2-0, αλλά ο έλληνας τενίστας δεν πτοήθηκε. Με πάθος, πείσμα, καλό σερβίς και δυνατά χτυπήματα έφερε τούμπα το τάι μπρέικ και με 9-7 πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Στο τρίτο σετ ο Μάρεϊ, παρά την απογοήτευση και το γεγονός ότι είδε τον αντίπαλό του να ισοφαρίζει σε 1-1 το παιχνίδι, μπήκε στο κορτ αποφασισμένος να παλέψει.

Άντεξε και τελείωσε το παιχνίδι

Ο Βρετανός με καλά σερβίς έκανε το 1-0 και στο επόμενο γκέιμ πέτυχε μπρέικ για το 2-0. Ο Μάρεϊ έφθασε στο 3-0, με τον Στέφανο να κρατάει πολύ εύκολα το σερβίς του και να μειώνει σε 3-1. Στο 5ο γκέιμ μάλιστα είχε τέσσερα μπρέικ πόιντς για να μειώσει σε 3-2.

Όμως, ο Βρετανός τα… ακύρωσε όλα και έκανε το 4-1. Λίγο αργότερα βρέθηκε στο 5-2, με τον Στέφανο να μειώνει σε 5-3, αλλά τον Μάρεϊ να παίρνει το δικό του σέρβις γκέιμ και με 6-3 να κάνει το 2-1.

Ο Στέφανος έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο 4ο σετ, έφθασε σε δύο μπρέικ, φθάνοντας στο 0-5. Ο Βρετανός αντέδρασε και μείωσε σε 3-5, αλλά ο έλληνας τενίστας κατάφερε να κλείσει το σετ (2-2), φθάνοντας στο 3-6.

Το ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο 5ο σετ ήταν εντυπωσιακό, καθώς έκανε το μπρέικ (0-1) και διατήρησε το σερβίς του στη συνέχεια για το 0-2. Ο Μάρεϊ έφθασε κοντά (4-5), αλλά ο Στέφανος άντεξε και τελείωσε το παιχνίδι με 4-6.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024