Οι μελισσοκόμοι στις πληγείσες περιοχές περιμένουν συγκεκριμένες δράσεις στήριξης από την κυβέρνηση

Αμέτρητα προβλήματα προκάλεσαν οι πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι και τα χιλιάδες μελίσσια που χάθηκαν στις φλόγες, ιδιαίτερα στην Εύβοια που φημίζεται για το εκλεκτό της πευκόμελο. Η κυβέρνηση ετοιμάζει δέσμη παρεμβάσεων για τη στήριξη των μελισσοπαραγωγών.

Το μέλι χαρίζει ζωή. Και αν μια μέρα εξαφανιζόταν οι μέλισσες θα χανόταν και ο άνθρωπος από τη γη.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού αφάνισαν 10.000 μελίσσια προκαλώντας οικολογική και οικονομική ζημιά. Οι μελισσοκόμοι στις πληγείσες περιοχές περιμένουν συγκεκριμένες δράσεις στήριξης από την κυβέρνηση.

«Ξεκινήσαμε ήδη σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, την Επιτροπή του κ. Μπένου, επιστήμονες και εκπροσώπους των μελισσοκόμων να εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που απαντά στις ανάγκες της πρώτης αλλά κυρίως της επόμενης ημέρας.»

«Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία που είχαμε ήδη εκκινήσει με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος πριν από τις mega πυρκαγιές και συμπεριλαμβάνουμε στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων ενδημικά μελισσοτροφικά φυτά, ει δυνατόν διαδοχικής ανθοφορίας και ανθεκτικά στην ξηρασία.»

Οι μελισσοκόμοι στη Βόρεια Εύβοια που φημίζεται για το πευκόμελο της είναι σε απόγνωση.

«Δεν έφτανε η κλιματική αλλαγή που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιβίωση της μέλισσας και στη μελισσοκομία ήρθαν και οι πυρκαγιές που επιδείνωσαν την κατάσταση.»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr