Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και κατέληξε στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή

Κοροναϊός – Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και κατέληξε στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή

Η εξομολόγηση της κοπέλας στο Live News συγκλονίζει. «Δεν μπορούσα να πιώ ούτε νερό. Δεν είναι μία απλή γρίπη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κοροναϊός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν κοιτά φύλα και ηλικίες. «Χτυπά» άπαντες, αφήνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις ανεξίτηλο το στίγμα του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 29χρονη Ζωή Παντζαρτζή, η οποία νόσησε και πέρασε πολύ δύσκολες μέρες.

Μιλώντας στο ΜEGA και το Lives News, η νεαρή περιέγραψε την περιπέτειά της και τα όσα είπε ανατριχιάζουν. «Έπαθα πνευμονική εμβολή από τον κοροναϊό. Δεν θυμάμαι καμιά γρίπη να προκαλεί πνευμονικές εμβολές ή θρομβώσεις», είπε αρχικά.

Πάλεψε 10 μέρες στο νοσοκομείο. Η μάχη όμως συνεχίζεται και στο σπίτι όπου προσπαθεί να αναρρώσει. «Δεν υπάρχει κορoνaϊός και κοντέψαμε να μη γυρίσουμε σπίτι μας. Φάγαμε νύχτες με πυρετό, κλάματα, αναγούλες. Δεν μπορούσα να πιω ούτε μια γουλιά νερό», ανέφερε.

Στα διπλανά κρεβάτια του νοσοκομείου, δεν είχε ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα αλλά δύο εξίσου νέες γυναίκες

«Δύο κοπέλες δίπλα μου. Είναι 40 ετών και έχει πνευμονία 70% και παλεύει η κοπέλα κάθε μέρα». Μετά από 10 ημέρες νοσηλείας, η καθημερινότητα της 29χρονης Ζωής είναι Γολγοθάς. Οξύμετρα, φάρμακα, βιταμίνες και ενέσεις θα τη συντροφεύουν για αρκετούς μήνες.

«Είμαι στεναχωρημένη εγώ, οι γονείς μου, οι φίλοι μου. Βγήκα από το νοσοκομείο και έχω φοβία μην πάθω κάτι». Οι στιγμές που έζησε στο κρεβάτι του νοσοκομείου παραμένουν ανεξίτηλες στην μνήμη της. «Ακόμα δεν έχω βγει. Εδώ με τους ορούς. Τα μπουκάλια εκεί άφθονο νερό».

Η πνευμονική εμβολή που της προκάλεσε ο ιός ίσως να είχε αποτραπεί αν είχε εμβολιαστεί με την ίδια πάντως ακόμη και τώρα να εκφράζει τις επιφυλάξεις της. «Ακόμη κι εγώ που το πέρασα θέλω να το κάνω αλλά φοβάμαι. Εσύ γιατί με βρίζεις που πέρασα κοροναϊό; Mάλλον δεν χτύπησε τη δικιά σου πόρτα ακόμη».

Με το βίντεο που πόσταρε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 29χρονη  επιχείρησε να ευαισθητοποιήσει όσους συνομήλικους της αρνούνται μέχρι και σήμερα την ύπαρξη του ιού. «Ρωτούσα αν θα ζούσα και δε μου απατούσαν, μου έλεγαν ‘κάνε λίγο υπομονή θα το περάσουμε μαζί’», κατέληξε.

Δείτε παρακάτω όσα είπε

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024