Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμφισβητείται η νομιμότητα της δημοτικής αστυνομίας στο Οροπέδιο Λασιθίου

Αμφισβητείται η νομιμότητα της δημοτικής αστυνομίας στο Οροπέδιο Λασιθίου

Θέμα έχει προκύψει με την ίδρυση της δημοτικής αστυνομίας στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με τον Πανελλήνιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών να αμφισβητεί την νομιμότητα της πράξης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης σε δηλώσεις του θεωρεί πως όλα έγιναν νόμιμα και μάλιστα η δημοτική αστυνομία στο δήμο του έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μεταξύ άλλων

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου προ λίγων ημερών ανακοινώσε τα ακόλουθα σχετικά με το νεοσύστατο τμήμα της δημοτικής αστυνομίας:

«Τα στελέχη της νεοσύστατης δημοτικής αστυνομίας του Δήμου ξεκίνησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια με την καθοδήγηση του Α’ υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Σταύρου Σπανουδάκη, και τις τροχονομικές γνώσεις του Φάνη Σηφάκη από την τροχαία Αγίου Νικολάου, ο οποίος τον συνόδευε.

Η νεοσύστατη Δημοτική Αστυνομία με προσωπικό ΙΔΟΧ συστάθηκε με απόφαση Δημάρχου για πρώτη φορά στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και στόχος μας είναι να διατηρηθεί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας, ενώ παράλληλα θα συνεργάζεται και με τους υπόλοιπους φορείς (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική Υπηρεσία κ.ά.),   δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης και ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Λασιθίου  Σταύρο Σπανουδάκη για την εξαιρετική συνεργασία.»

Το Πανελλήνιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών από την πλευρά του κατήγγειλε την ίδρυση της δημοτικής αστυνομίας όπως θα διαβάσετε στην επιστολή που έστειλαν προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου

Στη σημερινή συνέλευση της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου ζήτησε να λάβει τον λόγο για το θέμα λέγοντας μεταξύ άλλων πως αξιοποίησε νόμο του κράτους (4753/2020 άρθρο 50) και προέβη στην ίδρυση της δημοτικής αστυνομίας από 6/5/2021 η θητεία της οποίας λήγει στις 30/0/2021 και συστήθηκε για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και τήρησης των μέτρων έναντι κορονοϊού.

Ο κ. Γιάννης Στεφανάκης, πρόσθεσε πως ο δήμος του είναι ήδη υποστελεχωμένος και είναι ο 6ος γηραιότερος της χώρας και η ύπαρξη της αστυνομίας είναι επιτακτική ανάγκη. «Ο δήμος μας έχει 3 άτομα διοικητικό προσωπικό και 2 άτομα στη τεχνική υπηρεσία» είπε.  Έθιξε μάλιστα και ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό. «Στο δήμο μας εργάζονται πάνω από 800 άτομα αλλοδαποί εργάτες γης που δεν τηρούν τα μέτρα έναντι του κορονοϊού καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συστάσεις του δήμου.

Το προσωπικού του δήμου που εκτελεί χρέη δημοτικής αστυνομίας έχει επιτύχει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό να το αλλάξει αυτό.  Τυπώσαμε μάλιστα φυλλάδια σε 3 γλώσσες, τα πακιστανικά, τα γαλλικά αλλά και στη γλώσσα που μιλάνε οι εργάτες γης.

Τα μοιράζουν πόρτα πόρτα και κάνουν συνεχείς συστάσεις. Επίσης, τον δήμο μας επισκέπτονται πάνω από 2000 τουρίστες που σπεύδουν να δούνε μεταξύ άλλων το σπήλαιο γέννησης του Δία. Το Πανελλήνιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών στην ανακοίνωση του αναφέρει την σύσταση της δημοτικής αστυνομίας τον Αύγουστο ενώ η απόφαση αυτή που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια είναι από τον περασμένο Μάιο. Σε κάθε περίπτωση στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία σε ένα τόπο που είναι απομονωμένος από δημόσιες υπηρεσίες.

Προφανώς και θα θέλαμε να είναι εδώ το υγειονομικό και το μεταναστευτικής πολιτικής για τους εργάτες γης. Και εμείς επιθυμούμε μόνιμες προσλήψεις δημοτικής αστυνομίας όπως και το Πανελλήνιο Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών, όμως και ο δήμος έχει το αυτοδιοίκητο να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί με την προκήρυξη που αναμένουμε για προσλήψεις περί τα τέλη Οκτωβρίου» κατέληξε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024