Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβολιασμένοι προστάτες των ανεμβολίαστων

Εμβολιασμένοι προστάτες των ανεμβολίαστων

Πρόκειται για στάση δήθεν πολιτική-εντάξει πελάτες ψάχνουν, το καταλάβαμε…

Στην εποχή του body positivity, δεν πρέπει να κρίνεις από την εμφάνιση, ωστόσο τα πρόσωπα στις διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών διηγούνται την «άγρια ηδονιστική καταγωγή των σχέσεων στην ομάδα». Λες και ξεπήδησαν  από σελίδες της ψυχολογίας των μαζών του Φρόϊντ ή από το φανταστικό legendarium του Τόλκιν!

Και είναι σχεδόν αδύνατον να συγκεντρωθείς σε ένα  πρόσωπο, αυτό συνειδητοποίησα βλέποντας τις πρόσφατες φωτογραφίες. Υπάρχει  «κάτι» που σε κάνει να μην ξεχωρίζεις γιατί έτσι  είναι ο όχλος: ανεξέλεγκτο πλήθος που εμφανίζει τάσεις αναταραχής, «άθροισμα ατόμων που παρουσιάζει ασταθή, ανορθολογική στάση και απουσία κοινωνικού αυτοελέγχου. Έτσι καταστρέφει ο όχλος, «υπό την  επίδραση συναισθηματικών παρορμήσεων», καθώς δεν έχει  πολιτική ωριμότητα , δηλαδή και  για να έρθουμε στα δικά μας:ως όχλος, «δικαιούται» να  φωνάζει την ίδια στιγμή: «Ζήτω ο Γεώργιος  Παπαδόπουλος» και «κάτω η χούντα του εμβολίου». Δεν θα μας  δώσει λογαριασμό ο όχλος για τις διαθέσεις του, λαιμοί κόκκινοι θα βγάζουν συνθήματα -ας μην βγάζουν νόημα – σαν και είναι καπνός σε  φουγάρα εργοστασίων παραγωγής  οργής .

Τι να πεις σε αυτές τις φάτσες, και πάλι ζητώ συγνώμη από όλες τις φάτσες του κόσμου, αλλά τι να πεις σε τύπους καθημερινούς κι όμως τόσο αλλόκοτα, αγριεμένους;

Ας αφήσουμε όμως τους αγριεμένους να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Τα περί λανθασμένης τακτικής πειθούς στην καμπάνια για τον εμβολιασμό, είναι πλέον το νέο αφήγημα- όχι των παραληρηματικών οπαδών του Γεώργιου Παπαδόπουλου και του  Στυλιανού Παττακού- αλλά «επιστημόνων», «γιατρών» και «δημοσιογράφων» που πουλάνε πως φταίει η  κυβέρνηση γιατί δεν τους έπεισε όλους,  να εμβολιαστούν ενώ έχουμε πανδημία που θερίζει .

Εδώ που φτάσαμε, αρχίζει να γίνεται σαφές πλέον πως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, χωρίς να  ανήκει στη μια χούφτα ανθρώπων με ειδικά  προβλήματα υγείας, δύσκολα θα εμβολιαστεί αν δεν τον σοκάρει η πραγματικότητα που έρχεται .

Είναι σκληροπυρηνικοί, συμπαγείς αυτοί οι αρνητές που ανήκουν συχνά στο λειτουργικό περιθώριο. Ίσως να είναι και  κάπως εξασφαλισμένοι ή βολεμένοι γιατί τους άφησε η θειά τους η Μερόπη τρία διαμερίσματα και παίρνουν τα νοίκια.

Πριν πείτε  πως υπάρχουν και αρνητές, φωτεινά μυαλά και μεγάλοι φωστήρες, αναρωτηθείτε αν ξέρετε πολλούς σημερινούς αντιεμβολιαστές που να κρατάνε υπεύθυνες θέσεις,  που να  είναι αναπόσπαστα, αναντικατάστατα  κομμάτια οποιασδήποτε αλυσίδας παραγωγής…

Ας δούμε επιτέλους κατάματα, το προφίλ των τελευταίων αρνητών και ας παραδεχτούμε πως το πλέον  καταθλιπτικό είναι  πως υπήρξαν υγειονομικοί που έτρεξαν να εμβολιαστούν μόνο όταν φοβήθηκαν πως θα μείνουν απλήρωτοι .

Το νέο όμως φρούτο που πραγματικά δεν μπορούσε  κανείς να προβλέψει,  είναι «οι εμβολιασμένοι προστάτες των αντιεμβολιαστών» :μόδα και στάση δήθεν πολιτική- εντάξει πελάτες ψάχνουν, το καταλάβαμε !

Το «εγώ εμβολιάστηκα αλλά έχω αμέριστη κατανόηση» και κάνω πλάτες σε εκείνους που δεν το πράττουν, ενώ οφείλουν γιατί δουλεύουν σε νοσοκομεία, στάζει υποκρισία ενισχυμένη με γλίτσα !

Σαφέστατα δεν μπορεί ένας πολίτης να υποχρεωθεί να βάλει μια βελόνα στο μπράτσο του αν δεν το επιθυμεί, όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι γιατρός ή να φροντίζει αρρώστους και ευάλωτους.

Ας πάρει τα βουνά. Ας αλλάξει επάγγελμα, είναι δικαίωμα του να ζήσει ελεύθερος και όπως θέλει, όμως όπως δεν μπορεί, ο μάγειρας  να μην πλένει τα χέρια του, αν  έχει παλαβές θεωρίες πως το σαπούνι τον πειράζει, έτσι δεν μπορεί και ο γιατρός να μην κάνει το εμβόλιο διότι αποφάσισε  να είναι αρνητής της ίδιας του της επιστήμης .

Θα θέλατε εσείς, να βρεθείτε στα επείγοντα και  στο προσκεφάλι σας  να έχετε τον μάγκα γιατρό που είναι «αντίθετος» στα εμβόλια; Άραγε εκείνη την ημέρα, θα ήταν αντίθετος και στις γάζες;

Ασχοληθήκαμε τόσο πολύ με τον  Τσιτσιπά και τις επιπολαιότητες του και για τους «εμβολιασμένους, υποστηρικτές των αρνητών», δεν ακούστηκε ιδιαίτερη κριτική και ίσως και  να μην χρειάζεται. Δύο λέξεις φτάνουν: επιεικέστατα απαράδεκτοι!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024