Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος - Ο ανασχηματισμός δεν θα λύσει το αδιέξοδο του Μητσοτάκη - Στόχος η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Τζανακόπουλος – Ο ανασχηματισμός δεν θα λύσει το αδιέξοδο του Μητσοτάκη – Στόχος η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Ο πρωθυπουργός «βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με τις πολιτικές του επιλογές αλλά και αντιμέτωπος με μια ολοένα και διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που φτάνει στα όρια της αγανάκτησης» επισημαίνει ο κ. Τζανακόπουλος

«Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το πολιτικό αδιέξοδο», σχολίασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος θέτοντας και αυτός με τη σειρά του ως στόχο για την Κουμουνδούρου την καθαρή νίκη έναντι της ΝΔ στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Ο πρωθυπουργός «βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με τις πολιτικές του επιλογές αλλά και αντιμέτωπος με μια ολοένα και διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που φτάνει στα όρια της αγανάκτησης» επισημαίνει ο κ. Τζανακόπουλος και υποστηρίζει ενόψει των ανακοινώσεων για τον ανασχηματισμό πως «αν κρίνουμε από τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της κυβέρνησης, την απόλυτη αποτυχία της στην διαχείριση της πανδημίας, την ταξική πολιτική που εφαρμόζει στην οικονομία αλλά και την κατάρρευση του επιτελικού κράτους κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές η φθορά της κυβέρνησης είναι μάλλον αναντίστρεπτη».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη -«πολιτική κοινωνικής αναισθησίας και κανιβαλισμού της πλειοψηφίας στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία», όπως την χαρακτηρίζει- «συνοδεύεται από «μια αυτοκρατορική, λουδοβίκεια υπεροψία και αλαζονεία που είναι εξοργιστική για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών».

Ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ιστότοπο ieidiseis.gr τονίζει ότι στον αντίποδα «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ορθώς επιλέξει μια στάση συνέπειας, μαχητικής, δομικής και προγραμματικής αντιπολίτευσης με κύριο μέλημα όχι μόνο την επισήμανση των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και την ανάδειξη μιας συνολικής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης για την κοινωνική πλειοψηφία».

Υπογραμμίζει ότι κεντρικός στόχος του κόμματος είναι «να επιμείνει στο εναλλακτικό ριζοσπαστικό πολιτικό του σχέδιο για την ανάταξη κοινωνίας και οικονομίας και να διαμορφώσει μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία και τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης όποτε κι αν γίνουν εκλογές» λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υλοποιεί ένα πολιτικό σχέδιο για τη διεύρυνση και την ανασυγκρότησή του από τον Ιούλιο του 2019» παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία.

Όπως αναφέρει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί με νέες εγγραφές ενώ αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει αυτή τη δουλειά αλλά και τα διδάγματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα προηγούμενα χρόνια με στόχο να κλιμακώσουμε την αντιπαράθεση με την ΝΔ και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές και ιδεοληψίες του Κ. Μητσοτάκη».

Προσθέτει ότι το συνέδριο χρειάζεται να δώσει «μια νέα πνοή στον αγώνα για την διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής πλειοψηφίας», ενώ υπογραμμίζει ότι «στόχος είναι η καθαρή νίκη στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024