Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόρος Τιμής στον Χοκουσάι οι «36 Όψεις Του BT Tower»

Φόρος Τιμής στον Χοκουσάι οι «36 Όψεις Του BT Tower»

Ο με έδρα το Λονδίνο εικονογράφος Eduard Luper μεγάλωσε στρέφοντας συχνά το βλέμμα του σε ένα από τα τοπόσημα της βρετανικής πρωτεύουσας, τον BT Tower

Στις αρχές της δεκαετίας του 1830, ο Katsushika Hokusai δημιούργησε τις «36 Όψεις του Φούτζι Γιάμα», έργα τα οποία έγιναν στη συνέχεια μερικές από τις πιο εμβληματικές εικόνες που γέννησε η Ιαπωνία.

Η επιρροή τους είναι απροσμέτρητη και 190 χρόνια αργότερα εξακολουθούν να εμπνέουν. Ο με έδρα το Λονδίνο εικονογράφος Eduard Luper μεγάλωσε στρέφοντας συχνά το βλέμμα του σε ένα από τα τοπόσημα της βρετανικής πρωτεύουσας, τον BT Tower.

Και η αγάπη του για τις ιαπωνικές γκραβούρες τον οδήγησε να αποτίσει φόρο τιμής στον καλλιτεχνικό ήρωά του, τον Hokusai. «Το Λονδίνο είναι το Έντο μου (η παλαιά ονομασία της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας)» δηλώνει ο Luper. «Κι αν δεν έχω ένα Φούτζι Γιάμα (σ.σ. όρος Φούτζι), έχω τον BT Tower» τονίζει.

Με παρόμοιο εν πολλοίς τρόπο που ο Hokusai δίνει τις «Όψεις του Φούτζι Γιάμα», οι γκραβούρες του Luper παρουσιάζουν τον BT Tower από διαφορετικές οπτικές γωνίες, σε διαφορετικές εποχές και καιρικές συνθήκες. Η προσοχή που δίνει στις λεπτομέρειες και η καλλιτεχνική του απόδοση τις ανάγουν σε μια επιδέξια έκφραση λατρείας στην πόλη του Λονδίνου. «Ο BT Tower έγινε για μένα σημείο σταθερότητας. Σαν φάρος. Η ζωή μου μοιάζει να περιστρέφεται με κάποιον τρόπο γύρω από αυτόν. Σε μεγάλο βαθμό όπως το Φούτζι Γιάμα ήταν για τον καλλιτέχνη Katsushika Hokusai» εξομολογείται.

Στον λογαριασμό του Edward Luper στο Instagram, όσες και όσοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να δουν τις «36 Όψεις του BT Tower».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024