Μία ενδιαφέρουσα μελέτη για το πώς μία ανεμβολίαστη δασκάλα μετέδωσε τον κοροναϊό στο τμήμα της παρουσιάζει το CDC, εξηγώντας ακόμη και με γραφήματα πως τελικά από τους 24 μαθητές τελικά κόλλησαν οι 12.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε από το CDC, η ανεμβολίαστη δασκάλα εμφανίστηκε στην τάξη του δημοτικού σχολείου στην Καλιφόρνια, ενώ αντιμετώπιζε συμπτώματα όπως «βήχας, δέκατα και πονοκέφαλος».

Αυτά τα συμπτώματα ήταν αρκετά για να μολύνουν τη μισή τάξη.

Αξιωματούχοι του τμήματος Δημόσιας Υγείας της κομητείας Marin ξεκίνησαν μια έρευνα για τη μετάδοση του ιού, τρεις ημέρες αφότου η δασκάλα διαπίστωσε πως βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Νόμιζε πως είχε αλλεργία και κόλλησε το μισό τμήμα

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η δασκάλα, η οποία στην αρχή νόμιζε πως έχει αλλεργία, ήταν μία εκ των δύο μελών του προσωπικού που δεν είχαν εμβολιαστεί στο δημοτικό.

Από την πλευρά τους τα 22 από τα 24 παιδιά δεν ήταν εμβολιασμένα καθώς ήταν κάτω των 12 ετών.

«Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό, πράγμα που σημαίνει ότι η ασφάλειά τους εξαρτάται από τους άλλους ενήλικες που μπορούν να εμβολιαστούν» τονίζει το ECDC.

Αυτός ο πίνακας με τα θρανία στην τάξη δείχνει το «ταξίδι του κοροναϊού».

80% περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν τα παιδιά στο μπροστινό θρανίο

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό μετάδοσης του ιού στην τάξη ήταν 50%, ωστόσο οι μαθητές που κάθονταν πιο κοντά στο γραφείο της δασκάλας αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Το ποσοστό επίθεσης στις δύο σειρές που κάθονταν πιο κοντά στο γραφείο του δασκάλου ήταν 80% παραπάνω από τις πίσω θέσεις, ανέφερε το CDC.

Η πλειοψηφία των μαθητών που κάθονταν στις δύο πρώτες σειρές της τάξης προσβλήθηκε από τον ιό, ενώ μια μειοψηφία όσων κάθονταν στο πίσω μέρος της τάξης ήταν θετικοί.

Στην έκθεση πάντως σημειώνεται πως ο δάσκαλος ανά διαστήματα διάβαζε δυνατά στους μαθητές χωρίς να φορά τη μάσκα του, πηγαίνοντας κόντρα στους κανονισμούς.

Τέσσερις μαθητές από άλλες τάξεις βρέθηκαν επίσης θετικοί στον Covid-19.

Το ταξίδι του κοροναϊού εκτός τάξης

Και οι τέσσερις ήταν αδέλφια μαθητών που βρίσκονται στην τάξη του ανεμβολίαστου δασκάλου.

Ακόμη τέσσερις γονείς παιδιών στο σχολείο μολύνθηκαν αργότερα από κοροναϊό ενώ από τους γονείς που κόλλησαν, μόνο ένας δεν ήταν εμβολιασμένος.

Οι εμβολιασμένοι γονείς παρουσίασαν συμπτώματα όπως πυρετό, ρίγη, βήχα, πονοκέφαλο και απώλεια όσφρησης.

Επιπλέον, έξι μαθητές από διαφορετική βαθμίδα βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 αφού πήγαν και κοιμήθηκαν στο σπίτι ενός μαθητή από την «κορονο-τάξη».

Συνολικά 26 μαθητές δημοτικού και οι επαφές τους μολύνθηκαν από την μη εμβολιασμένη δασκάλα, ενώ τουλάχιστον 18 από αυτούς είχαν την μετάλλαξη Δέλτα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr