Σύμφωνα με το SkyNews, οι υπόλοιπες πτήσεις το Σαββατοκύριακο πρόκειται να μεταφέρουν στο σπίτι τους βρετανούς στρατιώτες καθώς και μικρό αριθμό Αφγανών που έχουν λάβει σχετικά άδεια

Η τελευταία πτήση εκκένωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκλειστικά για αφγανούς υπηκόους, αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας, όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει βρετανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το SkyNews, οι υπόλοιπες πτήσεις το Σαββατοκύριακο πρόκειται να μεταφέρουν στο σπίτι τους βρετανούς στρατιώτες καθώς και μικρό αριθμό Αφγανών που έχουν λάβει σχετικά άδεια, υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης.

 «Δεν καταφέραμε να βγάλουμε τους πάντες από το Αφγανιστάν»

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «δεν μπορέσαμε να βγάλουμε τους πάντες έξω από τη χώρα». «Αυτό ήταν σπαρακτικό» είπε, κάνοντας λόγο για «πολύ δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκαν να πάρουν στο πεδίο της μάχης».

Μάλιστα, ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει πως η επιχείρηση εκκένωσης θα ολοκληρωθεί εντός του Σαββάτου. «Φτάνουμε στο τέλος της εκκένωσης, η οποία θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας».

«Είναι απαραίτητο να μεταφέρουμε τα στρατεύματά μας στα υπόλοιπα αεροσκάφη» πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Sky News ο John Healey, σκιώδης υπουργός Άμυνας, εκτίμησε ότι όλοι οι Βρετανοί που βρίσκονται στο Αφγανιστάν θα απομακρυνθούν εντός 24 ωρών.

Όπως είπε, η επιχείρηση ήταν «πολύ επικίνδυνη». «Αυτή είναι η βάναυση αλήθεια, παρά το γεγονός ότι βγάλαμε περισσότερους από 14.000 ανθρώπους, υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα 1.000 Αφγανοί που έχουν συνεργαστεί μαζί μας για δύο δεκαετίες. Το Αφγανιστάν βοήθησε τα στρατεύματά μας, τους βοηθούς μας, τους διπλωμάτες μας, που υποσχεθήκαμε ότι θα προστατεύσουμε, αλλά αφήνουμε κάποιους πίσω μας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr