
Ένα βήμα πριν την ελευθερία ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι
Την απελευθέρωση του ανθρώπου που καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι το 1968, αποφάσισε η επιτροπή χαρίτων στην Καλιφόρνια
Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο εμβληματικές και σκοτεινές στιγμές της δεκαετίας του ’60 στις ΗΠΑ.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι, που βρισκόταν ένα βήμα από το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, δολοφονήθηκε σε ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια το 1968, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του αδελφού του και προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κένεντι, που συντάραξε ολόκληρο τον κόσμο.
Για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι συνελήφθη και καταδικάστηκε ο Σιρχάν Σιρχάν, τότε 24 ετών, γόνος Παλαιστινίων προσφύγων από τη Βηθλεέμ.
Ομολόγησε, ανακάλεσε, έκανε συμβιβασμό με την εισαγγελία και ξαναομολόγησε και, τελικά, καταδικάστηκε σε ισόβια.
Τώρα, η αρμόδια επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση, που υπέβαλε για 16η φορά στα 77 του χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα υποστήριξε και ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι, όμως, η υπόλοιπη οικογένεια διαφωνεί.
Την τελική απόφαση για την απονομή χάριτος, πάντως, θα λάβει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια εντός τριών μηνών.
- Ποια επιδόματα και παροχές πληρώνουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή
- Υποστήριξη πληγέντων στα Πετράλωνα: Το κράτος πετάει το μπαλάκι στον Δήμο, ενώ στα δικαστήρια η μάχη θα είναι δύσκολη
- Συνελήφθη οδηγός ταξί που χρέωσε 175 ευρώ τη διαδρομή από το Αεροδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας
- Παναγιώτης Νέστορας: «Aδικος θάνατος μιας αθώας γυναίκας» – Που στρέφονται οι έρευνες
- Η Volkswagen εξετάζει την πώληση του ποσοστού της στην Μπάγερν Μονάχου
- The Mandela Catalogue: Μετά τα UFO, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στρέφεται στον κόσμο του analog horror

